Tampereen taposta vaaditaan vangittavaksi teosta epäillyn 16-vuotiaan äitiä – tuomittu aiemmin rikoskumppaneina

Toinen Tampereen lauantaisesta taposta vangittavaksi vaadittu on eilen teosta vangitun pojan äiti.

Nainen on mainittu pojan vuonna 2003 syntyneen, nyt 16-vuotiaan pojan huoltajaksi vuodelle 2018 päivätyssä asiakirjassa. Poliisi kertoi jo aiemmin vuonna 1984 syntyneen naisen olevan pojalle sukua.

Tutkittu henkirikos tapahtui Tampereen Hyhkyssä Haapalinnan asuinalueella. Rikoksessa kuoli vuonna 1979 syntynyt mies.

Rikoksessa poikaa ja naista epäillään taposta ja tapon yrityksestä. Samassa asunnossa ollut 1977 syntynyt mies sai tapauksessa vakavia vammoja, mutta ei poliisin mukaan ole hengenvaarassa.

Pojan äiti on ollut lukuisia kertoja oikeudessa selvittelemässä rattijuopumuksiin, huumerikoksiin ja eritasoisiin omaisuusrikoksiin liittyviä asioita. Oikeudessa on vireillä myös asia, jossa pojan huoltajia syytetään pahoinpitelystä asiassa, jossa asianomistajana on kyseinen poika. Tätä asiaa ei ole vielä oikeudessa käsitelty, eivätkä tarkemmat yksityiskohdat ole siksi selvillä.

Äiti ja poika tuomittu aiemmin yhdessä varkaudesta

Äiti ja poika ovat saaneet aiemmin yhdessä tuomion varkaudesta viime vuonna Pohjois-Pohjanmaalla. He olivat kolmannen henkilön seurassa päässeet erääseen asuntoon ja vieneet sieltä tietotekniikkaa, Muumi-astioita ja takin.

Tuomion perusteella äiti oli kertonut kieltäneensä poikaa koskemasta tavaroihin välttääkseen tämän syyllistymisen rikokseen, joihin itse syyllistyi. Oikeuden tulkinnan mukaan tapahtumahetkellä 15-vuotias poika oli kuitenkin syyllistynyt tekoon yhdessä naisen kanssa. Samaisessa oikeuden käsittelyssä kumpikin sai myös muita tuomioita.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja