HIFK järjesti vierasmurskajaiset, sarjakärki Lukko taipui Tampereella – tämä taklaus puhutti

Katso tuomarikamerasta, miten Kristian Pospisil selvittää päähän kohdistunutta taklausta 2:10
Katso tuomarikamerasta, miten Lukon Kristian Pospisil selvitti hänen päähänsä kohdistunutta taklausta.

Vahvaan liitoon viime aikoina yltynyt Tappara juhli jääkiekon SM-liigan huippuottelussa Tampereella voittoa sarjakärki Lukosta maalein 3–1.

Patrik Virta iski Kasper Simontaipaleen maalin eteen tarjoamasta syötöstä alkutahdit, ja ylivoimalla maalannut Maksim Matushkin sekä Kristian Tanus kasvattivat johtoa toisessa erässä.

Lukon Anrei Hakulinen kiepautti raumalaisten ainokaisen Christian Heljangon längistä päätöserässä ja venytti maaliputkensa kolmen perättäisen ottelun mittaiseksi.

Yksi ottelun puhuttavista hetkistä koettiin avauserässä, kun Tapparan Blake Parlett taklasi Lukon Kristian Pospisilia laidan lähellä pään seudulle ja sai 2+10 minuutin rangaistuksen. Parlett protestoi tuomiota, kun taas Pospisilin selonteko tilanteesta tallentui tuomarikameraan (ylälaidan videolla).

Lukko oli voittanut tätä ennen kolme ottelua peräkkäin ja seitsemän edellisestä kahdeksasta taistostaan. Tappara puolestaan palasi yhden tappion jälkeen voittokantaan.

Tappara nousi paikallisvihollisensa Ilveksen edelle viidenneksi, kun Kärpät päihitti kissapaidat jatkoajalla 4–3. Voitto oli Kärpille jo kahdeksas peräkkäinen.

Pelicans otti lukua HIFK:lta

HIFK puolestaan murjoi Pelicansin vieraissa maalein 4–0. Juha Jääskä takoi löylyä kahdella maalillaan ja Ville Leskinen kirjasi kolme syöttöpistettä.

Jere Sallinen ja Jääskä veivät ylivoimaosumilla helsinkiläiset kahden maalin karkumatkalle. Elis Hede täydensi johtoa, ja Jääskä osui toisessa erässä vielä toistamiseen ylivoimalla, tällä kertaa ohjaamalla.

Pelicans vaihtoi päätöserään Jasper Patrikaisen tilalle maalille Oskari Parviaisen, mutta tästä liikkeestä ei ollut kääntämään ottelua.

HIFK ei ollut juhlinut Lahdessa viiteen vuoteen: vierasvoitto Pelicansista oli joukkueelle ensimmäinen sitten helmikuun 2016.