Tappara keräsi kiekkoja talteen merkkimaalien myötä, Pelicans väkivahva kotonaan – näin SM-liigassa palattiin kaukaloihin tapaninpäivänä

Tästä tärskystä selvittiin pikkukakkosella – SaiPa-hyökkääjä osuu päähän 1:11
Tästä rajusta taklauksesta selvittiin vain kahden minuutin rangaistuksella.

Jääkiekon SM-liiga palasi joulutauolta ryminällä, kun ohjelmassa oli seitsemän ottelun kierros.

Sarjakakkonen Lahden Pelicans kaatoi maalirikkaassa ottelussa Ässät lukemin 6–3. Rautaista kautta pelaava Joni Ikonen iski kaksi maalia. Ässien Roope Talaja sai täyteen 200 tehopistettä iskettyään tehot 1+1.

Joni Ikosen illan toinen oli tyylikäs ohjaus.

Pelicans piti Tapparan takanaan sarjataulukossa. Ässien tilanne pudotuspeliviivan tuntumassa kiristyy.

Tappara palasi väkevästi jouluruokapöytien äärestä kaukaloon. HPK kaatui 5–2. Ensimmäisen ottelunsa pelannut ruotsalainen veljespari Marcus ja Jonathan Davidsson iski tehot 1+1 mieheen toisessa erässä. Kaksikko keräsi vielä toisenkin syöttöpisteen päätöserässä. Kumpainenkin onnistui siis iskemään avausottelussaan SM-liigauransa ensimmäisen maalin ja peräti kolme tehopistettä.

Jori Lehterä teki Tapparan avausmaalin ja sai täyteen 200 pistettä SM-liigatasolla.

Jori Lehterän 200. SM-liigapiste syntyi tässä.

Onnistujia riitti, sillä kokenut Kristian Kuusela iski loppulukemat 5–2 tyhjään maaliin. Osuma oli Kuuselan ensimmäinen tällä kaudella.

Pohjakerroksessa järjestetty Kaakon derby oli vierasjoukkue KooKoon juhlaa. SaiPasta ei ollut vastusta, kun kouvolalaiset hakivat lohtua heikkoon jaksoonsa lukemin 4–1. Samalla katkesi neljän ottelun tappioputki. Axel Ottosson iski tehot 1+1.

Ruotsalainen oli isossa osassa myös toisessa erässä, kun SaiPan Valtteri Lipiäinen taklasi tätä päähän.

Katso raju taklaustilanne pääkuvan videolta.

SaiPa jatkaa viimeisenä. Ero 14. sijalla olevaan Sportiin on venähtänyt jo kahdeksaan pisteeseen. KooKoo on yhdestoista.

Teemu Turunen oli Kärppien sankari, kun oululaiset hakivat arvokkaan 5–3-vierasvoiton Jyväskylästä. Kärpät karkasi toisessa erässä 2–0-johtoon, mutta JYP kuittasi tilanteen Josh Tevesin ja Samuel Salosen osumilla. Arttu Hyry sai kuitenkin osumallaan raahattua Kärpät erätaukojohtoon.

Päätöserässä Juuso Puustinen napautti kauden yhdeksäntensä ja teki pelistä vielä trillerin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Turunen astui esiin vasta neljä minuuttia ennen päätössummeria. Ensin oululaiset 4–3-johtoon, ja lopulta illan toinen ratkaisevasti tyhjiin.

Teemu Turusen osuma jäi voittomaaliksi Oulussa.

Kärpät pitää hallussaan kuudetta sijaa. JYP on valahtanut kahdenneksitoista.

Kuopiossa Savon paikallisessa KalPa ja Jukurit mättivät maaleja tasatahtiin. Rangaistuslaukauksilta haettu lopputulos oli lopulta edullinen vierasjoukkue Jukureille lukemin 5–4. Pekka Jormakka veivasi rankkarikisassa kaksi osumaa. Jaakko Rissanen tehoili KalPalle varsinaisen peliajan puitteissa kolme tehopistettä.

KalPa on sarjassa seitsemäntenä. Jukuriheimo hengittää niskaan perässä neljän pisteen päässä.

Aiemmin päivällä TPS kaatoi kotonaan Ilveksen 4–1. Scott Kosmachuk iski hattutempun. Lukko puolestaan raapi jatkoaikavoiton sitkeästä Sportista lukemin 3–2.