Tampereen lapsenmurhasta epäillään 38-vuotiasta äitiä – tämä hänestä tiedetään

MTV Tampereella lapsen surmapaikalla – täällä epäilty rikos tapahtui 1:56
MTV Uutiset Live Tampereella lapsen surmapaikalla – täällä epäilty rikos tapahtui

Tampereella lapsensa murhasta epäillyn naisen vangitsemisesta on jätetty ennakkoilmoitus Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Istunto pidetään mahdollisesti keskiviikkona.

Vangitsemistietojen mukaan epäilty on 38-vuotias, vuonna 1982 syntynyt tamperelaisnainen. MTV Uutisten tietojen mukaan äidillä on enemmän kuin yksi lapsi. Hän on vaikuttanut Tampereella harrastajateatteri-alalla.

Naista epäillään murhasta. Käräjäoikeuden mukaan vangitsemisistunto pidetään todennäköisesti keskiviikkona. Ainakaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa naisella ei ole aiemmin vireillä olleita rikosasioita. 

Poliisin eilisten tietojen mukaan nainen on sairaalahoidossa vakavien vammojensa vuoksi, mutta poliisi on pystynyt kuulustelemaan häntä. Naisen epäillään pudottautuneen alas maantiesillallta Pyhäjärventiellä ja sitä ennen surmanneen lapsensa Lukonlahdella.

MTV Uutiset ei maanantaina aamupäivällä tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta.

Tästä on kyse

Henkirikoksen tutkinta alkoi lauantaina ennen kello puolta kolmea, kun hätäkeskus sai ilmoituksen sillalta Pyhäjärventielle pudonneesta henkilöstä.

Kyse oli äidistä, joka yhdistettiin myöhemmin samana päivänä Tamereen Lukonlahdelta rantavedestä löytyneeseen kuolleeseen lapseen. Poliisin alustavan käsityksen mukaan lapsi oli hukkunut.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Luoto ei eilen kommentoinut viikonlopun aikana tehtyjen kuulemisten kulkua tai sitä, onko nainen myöntänyt syyllistyneensä rikokseen. Poliisi ei täsmennä uhrin ikää tai sukupuolta. Kyse on kuitenkin pienestä lapsesta.

Motiivin hän arvioi hahmottuvan tutkinnan kuluessa. Murhan rikosnimike pohjautuu epäillyn teon suunnitelmallisiin piirteisiin sekä julmaan tai raakaan tekotapaan.

Lue myös:

    Uusimmat