Tampereen kaupungin tietojärjestelmissä laajoja häiriöitä – viat pahimpia vuosikausiin

Kaupungin tietojärjestelmissä esiintyy laajoja häiriöitä. Osa palveluista on alkanut toimia aamupäivän aikana.

Tampereen kaupungin tietojärjestelmissä esiintyy tällä hetkellä laajoja häiriöitä, jotka vaikuttavat lukuisiin palveluihin.

Palvelupäällikkö Juha Haapamäen mukaan näin pahoja ongelmia ei ole ollut noin kahteen vuoteen.

– Meillä on satoja erilaisia sovelluksia ja tietojärjestelmiä, on tosi vaikeata sanoa mitkä tällä hetkellä toimivat ja mitkä eivät, hän sanoo STT:lle.

Asiakas- ja potilastietojärjestelmissä on laajoja häiriöitä, joilla on vaikutuksia kuntalaisten ajanvaraus- ja asiointipalveluihin.

Esimerkiksi puhelut suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvarausnumeroon 03 5657 0100 eivät mene perille.

Tietojärjestelmien häiriön taustalla ovat viime yönä tehdyt laajat tietoliikennepäivitykset, joissa ilmeni odottamattomia ongelmia.

Tampereen kaupungin mukaan vikaa selvitellään parhaillaan. Palvelunestohyökkäyksiä ei epäillä.

Paikallisliikenteen matkalippuja saa taas tilattua normaalisti

Tilanne on helpottunut hieman aamupäivän mittaan.

– Aamusta asti meillä on ollut vakavia häiriöitä. Nyt näyttää siltä, että oltaisiin saamassa niitä kuntoon, mutta en voi vahvistaa, että palvelut olisivat vielä täysin palautuneet toimintaan. Pahoittelen ongelmia, jotka ovat aiheuttaneet merkittäviä haittoja niin kaupunkilaisille kuin työntekijöillekin, Haapamäki sanoo.

Tampereen joukkoliikenne tiedotti aikaisemmin aamulla asiakaspalvelussaan esiintyvästä järjestelmähäiriöstä, mutta reilun tunnin jälkeen palvelu pelasi taas normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat