Onko tässä Suomen ökyin "mökki"? Hintalappu 6,5 miljoonaa euroa: "Kallein kokonaisuus, joka meillä on ollut myynnissä"

0:30

Kallein tällä hetkellä myynnissä oleva loma-asunto Etuovi.com ja Oikotie.fi palveluissa on Villa Kanervala. Vuonna 1896 alkunsa saanut huvilakokonaisuus sijaitsee meren äärellä Salon Särkisalossa. Kiinteistökokonaisuus sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Myytävä kokonaisuus muodostuu kahdeksasta kiinteistöstä, jotka ovat pinta-alaltaan yli 30 hehtaaria. Kiinteistöillä sijaitsee yhteensä 20 erillistä rakennusta.

Kokonaisuus on ollut myynnissä vuoden 2019 alusta saakka.

– Ostajia on luonnollisesti vähemmän ja sitä kautta myyntiajat luonnollisesti pidempiä, kertoo kohteen kiinteistönvälittäjänä toimiva, Petri Hietala Remaxista MTV Uutisille.

Kallein myynnissä ollut kokonaisuus

– Huviloista tämä on kallein kokonaisuus, joka meillä on ollut myynnissä. Toki tämä ei ole ihan perinteinen "mökki", vaan historiallisestikin arvokas kokonaisuus, johon on rakennettu lisää useita rakennuksia. Haasteena tässä on sen suuri koko ja rakennusten lukumäärä, Hietala kertoo.

Historiansa aikana kiinteistö on toiminut muun muassa VR:n lomakeskuksena. Nyt kiinteistön myyjänä on yritys.

Myynti-ilmoituksessa kerrotaan, että alueen ja rakennuskannan uudistamisessa ei ole säästelty aikaa, vaivaa tai rahaa.

Irtaimistot kuuluvat kauppaan

Irtaimistot kuuluvat kokonaisuudessaan kiinteistökauppaan. Talon lasikokoelma on Baccarat kristallilasistoa, keittiön varustelussa on Alessin ja Pentikin aterimia.

Makuuhuoneiden sisustuksessa on käytetty kalliita materiaaleja, mattoja ja kullattuja yksityiskohtia. Ainutkertaisena yksityiskohtana mainitaan "portaikon hopeinen, led-valaisimin valaistu saksanhirvien sarvikokoelma, joka on vertaansa vailla."

Erillisestä saunarakennuksesta löytyy sauna ja poreallas. Miljööstä löytyy myös oma, kunnostusta vaativa tenniskenttä.

Kalliit ylläpitokustannukset

Jos loma-asunnon hintalappu hirvitti, ei kiinteistön ylläpitokaan ole mitään halpaa lystiä. Kohteesta maksetaan kiinteistöveroa 3 500 euroa vuosittain.

Kohteen sähkölämmityskulut ovat noin 416 euroa kuukaudessa ja muut lämmityskulut 2 000 euroa kuussa. Vesi- ja jätevesimaksut ovat kuukaudessa noin 208 euroa.

– Kokonaisuus toimii erinomaisesti yrityksen edustuspaikkana tai useamman perheen kokonaisuutena, kertoo Petri Hietala.

Kohteessa ei järjestetä yleisnäyttöjä, vaan ainoastaan yksityisnäyttöjä.

– Katsojia on käynyt, mutta vielä ei olla tarjousneuvotteluissa edistytty. Kaikki asiakkaat ovat olleet kotimaisia, Hietala kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja