Mainos

Tampereen Dextra Koskisairaalassa vakava haittatapahtuma – tiedotus hyvin niukkaa

Tampereella sijaitsevassa Dextra Koskisairaalassa on tapahtunut vakava haittatapahtuma, jonka syitä sairaala selvittää yhdessä viranomaisten kanssa.

Potilaan omaiset eivät toivo asialle julkisuutta ja pyytävät, että tätä toivetta kunnioitetaan. Sairaala voi kommentoida asiaa vain siinä laajuudessa kuin omaisten kanssa on sovittu.

Dextra Koskisairaalan johto on antanut tapahtumasta selvitykset viranomaisille sekä tehnyt tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen, ettei potilasturvallisuus ole miltään osin vaarassa. Viranomaisten kanssa on varmistettu, että toiminta on viranomaisohjeiden mukaista ja että sairaalassa ei ole mitään potilasturvallisuutta vaarantavaa uhkaa.

Alustavien selvitysten mukaan toimenpiteen yhteydessä on tapahtunut laiminlyönti liittyen yhden henkilökunnan jäsenen toimintaan. Tämä virhe on saattanut johtaa haittatapahtumaan. Vastuu asiasta on koko organisaatiolla ja sen johdolla.

– Pyydämme syvästi anteeksi virhettämme. Olemme erittäin pahoillamme ja järkyttyneitä tapahtuneesta ja teemme kaikkemme varmistaaksemme, että potilasturvallisuus sairaalassamme on aukotonta. Olemme olleet yhteydessä asianosaisiin ja selvitämme tapahtumaa tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa”, sanoo Dextra Koskisairaalan lääketieteellinen johtaja Teija Kulmala.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira tutkii tapahtuman. Dextra Koskisairaala on perustanut työryhmän selvittämään tapahtunutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.