Mainos

Työntekijöiltä kantelusuma sairaalan työvoimapulasta – KYS lupaa selvittää asian: "Henkilöstön lisääminen ei ratkaise kaikkea"

Kuopion yliopistollinen sairaala kertoo tiedotteessaan, että se aikoo selvittää perusteellisesti julkisessa keskustelussakin esillä olleet puheet päivystyksen ruuhkautumisesta.

Aluehallintovirastoon on tehty useita kanteluita sairaalan henkilökunnan riittämättömyydestä ja suuri osa kanteluista on henkilökunnan tekemiä, Kuopion yliopistollinen sairaala toteaa tiedotteessaan.

Lisäksi kerrotaan, että päivystyksen johto on saanut viime toukokuussa henkilökunnalta avoimen kirjeen, jossa listataan lukuisia henkilökunnan kokemia epäkohtia. 

– Olemme reagoineet niihin parhaan kykymme mukaan. Toimintaa pyritään jatkuvasti kehittämään, mutta henkilöstön määrän nostaminen ei ratkaise kaikkea, sanoo päivystyksen ylilääkäri Tero Martikainen tiedotteessa.

Martikainen jatkaa toteamalla, että myös toimintatapoja tulee muokata ja uudistaa yhteistyössä hoitohenkilöstön kanssa.

Sairaanhoitopiiri on jo tiedotteen mukaan käynyt läpi jokaisen päivystyksen tilanteesta tehdyn kantelun ja lähettänyt selvitykset aluehallintovirastolle.

Sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen nimeää tiedotteessa yhdeksi päivystyksen ruuhkautumisen syyksi henkilöstön äkilliset sairastapaukset, joihin ei ole saatu sijaista.

– Sairaanhoitopiirin selvityksissä ei kuitenkaan ole tullut esiin yhtään tapausta, jossa henkilöstövaje olisi vaarantanut potilasturvallisuutta, Miettunen jatkaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.