Väärä vainaja luovutettiin sairaalasta haudattavaksi, ehdittiin tuhkata – "Pyydämme anteeksi virheen aiheuttamaa lisätuskaa"

Miten toimia, kun omainen menehtyy? 17:18

Tampereen yliopistosairaalassa (Tays) on tapahtunut vakava virhe toukokuun alussa. Sairaala kertoo luovuttaneensa väärän vainajan hautaustoimistolle tämän kuun alussa.

Video: Miten toimia, kun omainen menehtyy?

Virhe tuli ilmi maanantaina, jolloin sairaalasta noudettu väärä vainaja oli ehditty jo tuhkata. Tuhkattavaksi tarkoitettua oikeaa vainajaa ei ollut noudettu sairaalasta.

– Otamme vilpittömästi osaa omaisten suruun. Pyydämme anteeksi hyvin poikkeuksellisen virheen aiheuttamaa lisätuskaa ja kannamme tästä vastuun, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen sairaalan tiedotteessa.

Sairaalan mukaan vaihtuneiden vainajien omaisiin on otettu välittömästi maanantaina yhteyttä ja pyydetty virhettä anteeksi.

Sairaalan mukaan kyse on inhimillisestä virheestä, "useiden asioiden ja henkilöiden epäonnekkaasta summasta". Sairaala on ottanut virheen tapahtumisen jälkeen välittömästä käyttöön vainajien kaksoistarkastuksen ennen luovutusta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on käynnistänyt oma-aloitteisesti selvityksen asiasta ja kaikkiin tarvittaviin viranomaisiin on otettu jo yhteyttä. Selvitys toimitetaan erheellisesti tuhkatun vainajan perheelle.

– Tapahtuma on järkyttänyt myös asiassa toimineita työntekijöitä. Olemme kaikki todella pahoillamme, sanoo sairaanhoitopiirin vainajatoiminnasta vastaava toimialuejohtaja Sally Järvelä.

Sairaanhoitopiiri toivoo, että mediassa kunnioitetaan vainajien yksityisyyttä ja omaiset saavat jatkaa surutyötään rauhassa.

Lue myös:

    Uusimmat