Tampereen delfiineille ehdotetaan paikkaa turvakodissa merellä

Särkänniemen delfiinit halutaan siirtää merialueelle turvakotiin. Ehdotuksen takana on Oikeutta eläimille -yhdistys. Järjestö tukee delfinaariota vastustavaa kuntalaisaloitetta keräämällä siihen nimiä.  

Aloitteessa Tampereen kaupunkia vaaditaan selvittämään delfinaarion tulevaisuutta. Jos kaksi prosenttia kaupunkilaisista allekirjoittaa aloitteen, se pitää ottaa valtuuston käsittelyyn.  

Aloitteen voi allekirjoittaa myös verkossa, jossa nimiä on kertynyt vajaat 600.  

Delfinaariosta päättää Tampereen kaupunki, joka omistaa Särkänniemen huvipuiston.  

Nimienkeruun myötä kampanjointi delfinaariota vastaan laajenee Tampereella. Edellinen aloite asiasta jätettiin valtuustoon pari viikkoa sitten. Lähes 20 valtuutettua allekirjoitti aloitteen, jonka mukaan delfinaario pitäisi sulkea delfiinien luonnollisen poistuman myötä eli käytännössä eläinten kuoltua.  

"Sijoittamista on valmisteltu"

Oikeutta eläimille -yhdistys sen sijaan katsoo, että eläimet voitaisiin siirtää turvakotiin merialueelle. Yhdistys kertoo olleensa yhteydessä kansainväliseen WDC-valaansuojelujärjestöön, joka ottaisi delfiinit vastaan.  

- Delfiinien turvakoti tai vanhainkoti on merestä erotettu alue, jossa on eläimille paljon tilaa liikkua ja muodostaa laajempia yhteisöjä. Turvakoteja on jo olemassa ja suunnitteilla, sanoo Sami Keto Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.  

Delfiinejä on vapautettu sopeuttamisen jälkeen myös mereen. Kedon mukaan nyt ensisijainen vaihtoehto olisi kuitenkin turvakoti. Vapauttamista voitaisiin selvittää myöhemmin.  

"Ei onnistuneita kokemuksia"  

Särkänniemi ei ota tässä vaiheessa kantaa aloitteisiin, sanoo toimitusjohtaja Miikka Seppälä. Hän kuitenkin lisää, että heillä on moraalinen ja eettinen vastuu eläimistä koko niiden eliniän.  

- Delfiinien siirto mereen ei ole vaihtoehto, se on eläinsuojelulain vastaistakin.  

Seppälän mukaan delfiinien siirtämisestä mereen tai turvakotiin ei ole saatu onnistuneita kokemuksia. Hän kuitenkin huomauttaa, että Särkänniemi kunnioittaa ihmisten mielipiteen- ja sananvapautta.  

Lue myös:

    Uusimmat