Mainos

Tampereella tapahtuneessa raiskauksen yrityksessä käytettiin voimakasta väkivaltaa – poliisi kaipaa yhä havaintoja tekijöistä

Sisä-Suomen poliisilaitos on saanut useita vinkkejä viime lauantaina Tampereen keskustassa, Saukonmäessä tapahtuneesta raiskauksen yrityksestä.

Tiedätkö jotain?

Raiskauksen yritys tapahtui Tampereen keskustassa, Saukonmäessä lauantaina 22. elokuuta kello 22.00- 22.30 välisenä aikana.

Tekijöiden epäillään olevan kaksi arabitaustaista, noin 30-vuotiasta miestä. Miehillä oli tummat lyhyet hiukset.

Toisella epäillyistä on sormenpään kokoinen luomi kaulalla, aataminomenan vieressä.

Epäillyt tekijät eivät puhuneet suomea tai englantia.

Tapauksesta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Sisä-Suomen poliisilaitoksen Pirkanmaan vihjepuhelimeen numeroon 0800 90022.

– On tullut useampi vinkki, ihan hyviäkin ja näitä nyt tarkastellaan parhaillaan. Aika laajasti ympäri Suomea on tullut näitä tekijöehdokkaita. Sellaisia vinkkejä, jotka sijoittuvat aivan tuonne tapahtumapaikalle, ei kuitenkaan ole tullut, kertoo rikoskomisario Antti Uusipaikka MTV Uutisille.

Raiskauksen yritys tapahtui sen jälkeen, kun tamperelaisnainen oli noussut bussista Kalevan Puistotiellä ja jatkanut matkaansa Saukonmäkeen. Häneen kimppuunsa hyökkäsi kaksi miestä, mutta nainen pääsi pakenemaan tilanteesta turvasuihketta apuna käyttäen.

Poliisin mukaan naiseen kohdistettiin voimakasta väkivaltaa.

– Tilanne oli äkillinen ja yllättävä, väkivalta oli ollut voimakasta. Tarkemmin en voi tässä vaiheessa kommentoida, millaisesta väkivallasta on kyse. Henkilölle ei aiheutunut tilanteesta pahempia vammoja, mutta vammat olivat kuitenkin näkyviä, Uusipaikka sanoo.

Epäillyt tekijät ovat lähteneet juoksemaan rikoksen jälkeen Kalevan puistotietä etelän suuntaan. Poliisi huomauttaa, että epäillyt tekijät voivat asua myös Tampereen ulkopuolella. 

Laajalle ulottuvien vinkkien vuoksi poliisi tarkastaa valvontakameroita tapahtumapaikan ulkopuoleltakin.

Pesikö tekijä turvasuihketta kasvoiltaan?

Poliisia kiinnostaa myös havainnot tapahtuma-ajan jälkeen lähistöllä kasvoja pesseestä henkilöstä. Uhri pääsi pakenemaan turvasuihketta käyttäen, joten suihketta kasvoihinsa saanut on halunnut todennäköisesti pestä sen pian pois.

– Aine, mitä tekijän kasvoille suihkutettiin, on voimakasta. Siinä on ollut pikainen tarve pestä se pois. Tämän vuoksi epäillään, että kasvojen peseminen on tapahtunut tapahtumapaikan lähellä, Uusipaikka toteaa.

Uusipaikan mukaan turvasuihke myös värjää. 

– Kyllä sen huomaa kyllä, jos tällainen henkilö tulee vastaan, jota on suihkutettu kasvoihin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.