Mies ryösti naisen käsilaukun Vantaalla ja puukotti hengenvaarallisesti – poliisi kaipaa havaintoja erityisesti tietyltä koiranulkoiluttajalta

Vantaan Jokiniemessä tapahtui keskiviikkoiltana 10. marraskuuta vakava rikos, jossa toistaiseksi tuntematon mies hyökkäsi nuorehkon naisen kimppuun väkivaltaisesti. Mies ryösti naiselta käsilaukun, puhelimen ja lompakon ja puukotti häntä sen jälkeen ympäri vartaloa.

Nainen sai hyökkäyksessä hengenvaaralliset vammat. Hän on yhä hoidettavana sairaalassa, mutta hänellä ei ole enää hengenvaaraa. Poliisi on kuullut häntä alustavasti.

Miestä epäillään törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä. Epäiltyä ei ole tavoitettu ja poliisi kaipaa nyt havaintoja silminnäkijöiltä.

Hätäkeskus sai ilmoituksen puukotetusta naisesta

Rikos tapahtui hieman iltayhdeksän jälkeen viime viikon keskiviikkona. Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tehtävän Jokiniemen Maanviljelijänkujalle noin kello 21.09.

Ilmoituksen mukaan naista oli puukotettu eri puolille vartaloa. Partion saapuessa kohteeseen paikalla oli sairaanhoidon henkilöstön lisäksi myös useita sivullisia henkilöitä.

– Pyydämme nyt havaintoja erityisesti henkilöltä, joka on ollut tuohon aikaan ulkoiluttamassa keskikokoista vaaleaa koiraa Lauri Korpisen kadun ja Tikkurilantien tienoilla. Hän on saattanut nähdä oleellisia ja tärkeitä asioita, joista haluaisimme kuulla häntä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Poliisi on kiinnostunut myös muiden mahdollisten silminnäkijöiden havainnoista.

Epäillystä tiedetään vain vähän

Toistaiseksi ei ole tietoa, mihin suuntaan epäilty mies tapahtumapaikalta lähti.

– Epäilty on tummiin pukeutunut mies, sen tiedämme, mutta muuta tietoa hänestä ei ole. Hän ei tuntenut entuudestaan uhria eikä nainen ehtinyt nähdä epäiltyä kunnolla tuossa tilanteessa, Tyynelä kertoo.

Poliisin mukaan mies oli hyökännyt täysin yllättäen naisen kimppuun. Ainoana motiivina vaikuttaa olleen käsilaukun ryöstäminen naiselta.

Silminnäkijähavainnot ja kaikki tähän tapaukseen liittyvät tiedot voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295 436 442 tai sähköpostilla osoitteeseen vakivalta.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat