Mainos

Tampereella loihdittu metsään upea jääelämys – miksi tätä ei ole aiemmin hoksattu?

3:25

Jos Tampereella haluat mennä metsään nyt, niin takuulla yllätyt – sillä Ikurissa paikallisen Virelän urheilukentän lähistölle on pystytetty vapaaehtoisvoimin upea taide-elämys.

Luonnontilaiseen metsään on tehty talvipolku, jossa tunnelmallinen valaistus, musiikki ja ennen kaikkea taidokkaat jääveistokset loistavat sulassa sopusoinnussa keskellä talvista metsämaisemaa.

Virelän Pyhäpolun toteutuksessa ovat olleet vahvasti mukana urheiluseura Ikurin Vire, paikallinen omakotiyhdistys sekä Suomen Jouluvalo Oy. Ympäri vuorokauden avoinna oleva talvipolku on tarkoitettu koko perheelle ja sinne on vapaa pääsy.

Upeimman elämyksen polulla saa illan hämärtyessä, kun eri värisin valoin hohtavat taidokkaat jääveistokset heräävät eloon lumisten puiden keskellä.

Useita jäänveistäjiä mukana projektissa

Veistoksia on ollut tekemässä useita jäänveiston harrastajia, yksi jopa Yhdysvalloista asti. Jää on sahattu ja tuotu paikalle Näsijärvestä.

Yksi tapahtuman organisoijista on Kaapo Manninen, joka harrastaa jäänveistoa itsekin. Hän kertoo yllättyneensä positiivisesti siitä, että heti tapahtuman avajaispäivänä paikalla kävi satoja ihmisiä. Sana talvielämyksestä on liikkunut tehokkaasti sosiaalisessa mediassa.

– Kukaan ei ole ollut pettynyt, kun olen kuulostellut täällä käyneiden ihmisten tuntoja, Manninen kertoo.

Järjestäjät ovat olleet myös tyytyväisiä siitä, että vaikka Pyhäpolku sijaitseekin asutuksen liepeillä, niin jääveistoksiin ei ole kohdistettu minkäänlaista ilkivaltaa.

Vierailijat ihastelevat luonnon ja jäätaiteen kauneutta

MTV Uutiset haastatteli paikalla olleita ihmisiä ja tunnelmat paikasta olivat vaikuttuneita. 

– Tosi hienolta näyttää. Vein lapsenlapsiani voimistelemaan ja minulla on sillä välillä aikaa kävellä täällä. Tosi hienoja veistoksia ja tämä musiikki, valot sekä värit ja kaikki, ihastelee Matti Sinnemaa.

Samoilla linjoilla on koiraansa ulkoiluttamaan tullut Johanna Kaarela:

– Olin tapahtuman avajaisissakin, mutta silloin oli todella kova ryysis, niin täytyy tulla uudestaan aina silloin tällöin. Täällähän on aivan ihana tunnelma ja tosi hyvä fiilis. Metsä on muutenkin niin tärkeä.

Luontoa ja jääveistoksia ei ole hoksattu kunnolla yhdistää

Idea Virelän Pyhäpolun toteuttamiseen oli kytenyt jo pidemmän aikaa. Pyhäpolun järjestäjät kertovat huomanneensa, että missään ei oltu aiemmin kokonaisvaltaisesti hoksattu asetella jääveistoksia luonnon syleilyyn musiikin ja valaistuksen säestämänä.

Sopiikin pohtia, että miksi tällaista elämystoimintaa ei ole aiemmin täysin hyödynnetty Suomessa, jossa jäätä ja metsää riittää?

Esimerkiksi turisteille kauniissa talvisessa luonnossa samoilu tunnelmallisten jääveistosten katveessa on ikimuistoinen elämys ja metsän siimeksessä kulkevat jääveistospolut toimisivatkin hienosti matkailuvalttina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.