Tammyn treffit sujuivat mukavasti – sitten miehen asiaton vitsi pilasi kaiken: "Jäädyin välittömästi"

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53
Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua...

Tammyt treffit päättyivät yllättäen, kun treffikumppani päätti ensin kommentoida hänen hampaitaan ja sitten imitoida, miltä Tammy hänestä näyttää.

Treffit sujuivat hyvin, kunnes Jordan päätti heittää asiattoman vitsin.

Tammy Rabideau oli treffeillä netissä tapaamansa miehen kanssa, joka päätti kesken tapaamisen alkaa vitsailla Tammyn ulkonäöstä.

– Vau, hyvä juttu, ettei hampaisiisi ole takertunut mitään, koska hampaasi ovat niin ulkonevat, vau, Jordan-niminen mies totesi nauraen.

Tämän jälkeen hän päätti imitoida, miltä Tammy hänestä näyttää.

– Se oli jotakin piraijan ja maaoravan väliltä. Suurimmalle osalle ihmisistä tämä ei olisi välttämättä iso juttu. Mutta minulle, ihmiselle, jolla on pitkä historia dysmorfisen ruumiinkuvan häiriön kanssa, se oli musertavaa, Tammy kuvailee Huffington Postin artikkelissaan.

"Uskoin, että ainoa tapa päästä eroon pakkomielteestä ja henkisestä tuskasta, oli korjata kasvoni"

Dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö on tila, jossa ihminen kokee oman ulkonäkönsä olevan viallinen, jollakin tapaa vääränlainen tai epämuotoinen. Tällöin ahdistus omasta kehosta tai sen osasta aiheuttaa voimakasta, liiallista huolta.

Tammylla häiriön aiheuttamat ajatukset keskittyvät kasvoihin, erityisesti nenään, leukaan ja hampaisiin. Hän alkoi kärsiä tilasta 28-vuotiaana. Lääkärin neuvoihin tilastaan hän ei tuolloin uskonut.

Tammy. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Enhän minä tarvinnut psykoterapiaa tai lääkkeitä. Tarvitsin plastiikkakirurgin, purennan korjaukseen erikoistuneen kirurgin ja hampaiden oiontaan erikoistuneen hammaslääkärin. Uskoin, että ainoa tapa päästä eroon pakkomielteestä ja henkisestä tuskasta, oli korjata kasvoni, Tammy kuvailee.

Lopulta hän kuitenkin suostui kokeilemaan lääkitystä ja terapiaa, joista saikin apua. Hän teki vuosikausia töitä, jotta sai elämänsä raiteilleen.

– Päätin, ettei sillä ole merkitystä, olenko "epämuodostunut" vai en. Eivät oikeat tai kuvitellut, pienet tai suuret epämuodostumat olleet tappamassa minua, vaan se merkitys, jonka niille annoin, Tammy kuvailee.

"Jäädyin välittömästi, olin sokissa"

Treffien ensimmäiset 45 minuuttia sujuivat hyvin. Tapaamista jännittänyt Tammy ehti jo ihastella, miten hienosti ilta sujuukaan. Sitten Jordan päätti kommentoida hänen hampaitaan.

– Jäädyin välittömästi, olin sokissa. Ennen kuin kykenin kasaamaan itseni, hän heitti toisen vitsinomaisen kommentin nenästäni. Yritin ohittaa sen, mutta oli liian myöhäistä. 

Katso myös: Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? Juttu jatkuu videon jälkeen.

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48

Treffit loppuivat siihen

Vastaavaa ei ollut koskaan sattunut. Tammy ei tiennyt, miten toimia.

– Hetkessä kaikki kamppailujeni kivut tulivat mieleeni ja halusin paeta. Jordan huomasi nopeasti muutoksen käytöksessäni ja sanoi "älä käsitä väärin, olet helvetin söpö", mutta minä etsin jo uloskäyntiä, Tammy kuvaa.

Tammy mukaan Jordan ei varmaan ymmärtäynt, millainen vaikutus hänen sanoillaan on. Tammy päätti treffit saman tien. Mies ehdotti uutta tapaamista, mihin Tammy suostui tietäen, ettei enää koskaan tapaisi miestä.

– Lakkasin pitämättä yhteyttä Jordaniin ja palasin terapiaan. Siitä on nyt yli vuosi, se tapahtui juuri ennen kuin pandemia pakotti kaikki eristymään, Tammy sanoo.

Sopinut uudet treffit: "Olen päättänyt elää"

Eristyneisyys ja terapia auttoivat häntä pääsemään uudelleen tasapainoon. Nyt hän kuitenkin harkitsee deittailua, ja onkin jo sopinut treffit deittisovelluksessa tapaamansa miehen kanssa. Tammy kertoo ymmärtäneensä, että haluaisi karusta kokemuksestaan huolimatta rinnalleen kumppanin.

– En ole parantunut ruumiinkuvan häiriöstäni, enkä ehkä koskaan paranekaan. Eikä mikään lisäksi takaa, että treffit menisivät hyvin, Tammy sanoo.

– Mutta edessäni on valinta. Ja olen päättänyt elää – kamppailuni, epätäydellisyyden ja kaiken muunkin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat