Mainos

Tämänpäiväinen mielenilmaus kuumentaa tunteita: SDP:n Rinteen ja Marimekon Ihamuotilan välille leimahti kiivas sanasota

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on lähettänyt avoimen kirjeen Marimekon hallituksen puheenjohtajalle Mika Ihamuotilalle. Tämä arvioi Twitterissä aiemmin eilen, että aktiivimallimielenosoitus lakkoineen olisi ”SDP:n masinoima gallup-lakkokampanja”.

Antti Rinne toteaa avoimessa kirjeessään, että mielenilmaus on ”hänen ymmärtääkseen” järjestetty vastareaktiona hallituksen päätökselle leikata työttömyysturvaa 4,65 prosentilla.

– Tämä sivuhuomiona vain siksi, että en usko mielenilmauksen kohdistuvan ”aktivointitoimiin”, kuten työttömien velvollisuuteen ottaa työtä vastaan, joka on ollut käytössä iät ja ajat.

Mika Ihamuotilan aiempi arvio siitä, että kyseessä olisi ”SDP:n masinoima gallup-lakkokampanja”, ei ole Rinteen mukaan oikea.

– Ensinnäkin: SDP:n tavoitteena on nostaa Suomen työllisyysastetta. SDP on puolueena ja usean poliitikon suulla tarjonnut monia konkreettisia keinoja aktiivisempaan työllisyyspolitiikkaan. SDP siis kannattaa aktiivista työllisyyspolitiikkaa. Se, mitä SDP vastustaa, on työttömien toimeentulon leikkaaminen siinäkin tapauksessa, että työtön työnhakija on aktiivinen ja pyrkii työelämään tai koulutuspalveluihin, Rinne kirjoittaa.

– Toiseksi: SDP ei ole masinoinut yhtään mitään. SDP ei ole masinoinut kansalaisaloitetta, joka on kerännyt yli 130 000 allekirjoittajaa. Tähän valtavaan määrään ihmisiä mahtuu työttömien lisäksi yrittäjiä, ylempiä toimihenkilöitä, johtajia, opiskelijoita ja eläkeläisiä. Siis ihan tavallisia ja kaikenlaisia suomalaisia – aivan kuten Marimekon asiakkaatkin ovat. SDP ei myöskään ole masinoinut mielenilmausta eikä yhden yhtä lakkoa. Sellaisia päätöksiä ei tehdä missään puolueessa, vaan suomalaiseen ja länsimaiseen yhteiskuntaan kuuluvat ammattiliitot päättävät itse omista toimistaan lain sallimissa rajoissa.

Ihamuotila: Annoin väärän kuvan

Mika Ihamuotila pahoitteli Rinteen kirjeen jälkeen Twitterissä aiempaa kommenttiaan. Hän tähdensi heidän molempien jakavan huolen työttömyydestä.


2:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.