Työministeri lakkoilijoille: Uudistuksista ei voi perääntyä – SDP pitää ministeri Rydmanin ja yrittäjien purkauksia lapsellisina

Teollisuusliitto kertoi uusista työtaistelutoimista 5:38

Työministerin mukaan uudet poliittiset lakot ovat erittäin mittavia ja niistä aiheutuu yrityksille huomattavia kustannuksia.

Työministeri Arto Satonen (kok.) sanoo, että Suomen nykyisessä taloustilanteessa ei lakkoja tarvita, eikä välttämättömistä työelämän uudistuksista voida perääntyä.

Teollisuusliitto kertoi tänään aamulla ajavansa Kokkolan ja Porvoon Kilpilahden teollisuusalueiden tuotannon alas helmikuun alussa kahdeksi päiväksi. Teollisuusliiton poliittisilla lakoilla vastustetaan hallituksen työelämään ja sosiaaliturvaan liittyviä muutoksia. 

Myös Ammattiliitto Pro kertoi tänään uusista poliittisista lakoista helmikuun alussa.

Satosen mukaan uudet poliittiset lakot ovat erittäin mittavia ja niistä aiheutuu huomattavia kustannuksia yrityksille.

Satosen mielestä lakot antavat huonon kuvan Suomesta investointiympäristönä. Hänen mukaansa lakot kertovat myös siitä, että työrauhalainsäädännön uudistaminen on tärkeää.

Viestipalvelu X:ssä Satonen toteaa, että lakot ovat työnantajien ja -tekijöiden välinen asia.

Mäkynen: Purkaukset ovat lapsellisia

Lakkojulistuksiin ja niiden synnyttämiin kommentteihin on ottanut tuoreeltaan kantaa myös SDP:n kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Matias Mäkynen.

Mäkynen kirjoittaa X:ssä, että hän odottaa toimia pääministeri Petteri Orpolta ja hallituksen ministeriltä.

Hallituksella on valta ja vastuu rauhoittaa työmarkkinat. Rydmanin ja Pentikäisen purkaukset ovat lapsellisia, Mäkynen sanoo.

Mäkysen mukaan lakkoilmoitukset osoittavat, että Orpon hallituksella ei ole kansan luottamusta "työelämäheikennyksilleen".

– Hallituksessa istuvat puolueet, erityisesti perussuomalaiset, ajoivat ensin sammutetuin lyhdyin eduskuntavaaleihin väittäessään puolustavansa työehtosopimusjärjestelmää ja työntekijöiden oikeuksia. 

– Nyt perussuomalaiset käyttävät näillä puheilla saamiaan ääniä työmarkkinoiden sekoittamiseen työnantajien kaikkien toiveiden mukaisesti.

Mäkysen mukaan hallituksen pitää ottaa tilanne haltuunsa. 

– Nyt Orpon on vihellettävä peli poikki ja aloitettava aikuisten vakavat neuvottelut, joissa kuullaan kaikkia osapuolia ja etsitään tasapainoinen ratkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat