Tämän tilanteen Kalle Rovanperä haluaa ehdottomasti välttää Suomen MM-rallissa: "Takkiin tulee sen verran"

Tällainen on Suomen MM-rallin avauserikoiskoe – perinteikkään reitin maamerkki on kokenut kovia: "Tähän on mennyt sekunteja ja rahaa" 5:03
Tällainen on Suomen MM-rallin avauserikoiskoe – perinteikkään reitin maamerkki on kokenut kovia: "Tähän on mennyt sekunteja ja rahaa"

Rallin MM-sarjan puolustava mestari Kalle Rovanperä jahtaa tällä viikolla ensimmäistä voittoaan kotikilpailustaan.

Rovanperä starttaa Suomen MM-ralliin huolellisesti valmistautuneena. Takana on viime viikolta testipäivä kuivasta ja aurinkoisesta kelistä sekä testiralli Tampereella erittäin märistä olosuhteista.

Myös suomalaistähden itseluottamus on korkealla, sillä takataskussa on täysin ylivoimainen voitto Viron MM-rallista puolentoista viikon takaa.

– On aina tärkeää, että pääsee katselemaan säätöjä eri olosuhteissa. Myös ihan ajotuntuma on tärkeää, koska Virossa on kuitenkin ihan erilaiset tiet. Varmasti tällä viikolla fiilis löytyy vähän nopeammin, kun on suomalaisiakin teitä nyt nuotista ajanut, Rovanperä sanoi MTV Urheilulle.

– Kotirallista on hyvä fiilis, se on aina ollut tallille hyvä kilpailu. Ainoa asia, mikä mietityttää, on tietenkin perjantain olosuhteet, että kuinka paljon hävitään auratessa. Silti olen luottavaisin fiiliksin. Varmasti olemme hyvässä kyydissä.

Ensimmäisille kisapäiville torstaille ja perjantaille ennustetaan pieniä sadekuuroja. Tämä sopisi Toyota-tähdelle täydellisesti, mikäli kuurot osuvat oikeisiin kohtiin.

– Kyllä se (voitto) melkein sateen tarvitsee. Jos perjantaina ja sitä edeltävinä päivinä on ihan kuivaa, niin sitten homma menee samalla tavalla kuin viime vuonna. Takkiin tulee sen verran, että tällaisessa nopeassa rallissa on vaikea ajaa eroja kiinni, Rovanperä mietti.

– Toivotaan, että torstaina sataa ja mielellään perjantaina vähän myös. En toivo kuitenkaan kaatosadetta, kuten oli testirallissa. Silloinkin menee vaikeaksi. Jos on kosteat tiet, se on meille aina parempi.

Rovanperän tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kisaa itsekin Suomen MM-rallissa. Tiimipomon tehtäviä Suomessa hoitaa Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda. Latvala ehti kuitenkin olla kisaan valmistavat testit remmissä mukana, eikä tuurilaisen mukaan mitään estettä menestykselle ole olemassa.

– Tampereella ajettiin testiralli tosi vaikeissa olosuhteissa. Saimme sieltä erittäin tärkeää dataa. Minusta olemme valmistautuneet kaikin elementein. Oli keli mikä tahansa, me olemme valmiita, Latvala paalutti.

– Jo ensimmäisten Suomen testien jälkeen poikien kommentit autosta olivat tosi hyviä. Nyt saimme siihen päälle vielä dataa testirallista, joten varmasti voimme ajaa voitosta Suomessa. Viime vuonna emme kotikisassa pärjänneet, mutta nyt on kova luotto.

Suomen MM-ralli käynnistyy testierikoiskokeella torstaiaamuna.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat