Tämä yllättävä ehkäisykeino toimii hyvin, mutta vain jos sen tekee oikein

Onko imetys varma ehkäisykeino? 3:10
Onko imetys varma ehkäisykeino ja mihin se perustuu?

Imetys on kenties yksi maailman yleisemmistä ehkäisykeinoista, mutta kuinka luotettava raskauden ehkäisytapa se oikeastaan on? Gynekologiaan erikoistuvat lääkärit Nico Vehmas ja Nora Ala-Pietilä pureutuvat Seksimyytit-sarjan toisessa jaksossa ehkäisymyytteihin.

Naisten keskustelupalstoilla pohditaan aika ajoin sitä, ehkäiseekö imettäminen uutta raskautta ja jos ehkäisee, niin kuinka tehokkaasti.

– Imetys on ehkäisykeino, mutta se ei ole täysin varma ehkäisykeino, sanoo gyne Nico Vehmas.

– Ajatellaan, että ehkäisyteho on parhaimmillaan ensimmäiset kuusi kuukautta vauvan syntymästä ja sekin vain täysimetyksellä.

Yllä olevalta videolta kuulet, mitä kaikkea vaaditaan siihen, että imettäminen on täysimetystä ja mihin sen ehkäisyteho perustuu.

Riittääkö keskeytetty yhdyntä ehkäisyksi? Miten toimii kehon merkkien seuraamiseen perustuva ehkäisykeino? Katso alta koko Seksimyytit-sarjan toinen jakso.

Estävätkö imetys tai alapesu seksin jälkeen raskaaksi tulemisen? 15:03
Estääkö imetys tai alapesu seksin jälkeen raskaaksi tulemisen?

Seksimyytit-sarjan kolmannessa jaksossa syvennytään fetisseihin liittyviin myytteihin ja kuullaan millaisia fetissejä seksityöntekijältä pyydetään ja mitä niistä hän on valmis toteuttamaan. Katso kolmas jakso tästä

Onko ensimmäinen jakso vielä näkemättä? Seksimyytit-sarjan pilottijaksossa selvitetään, mistä miehet nauttivat ja miten eturauhanen liittyy peniksellisen ihmisen nautintoon. Katso kaikki jaksot nyt MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat