Tämä Vantaalla otettu kuva osoittaa, miksi kuumasta autosta varoitetaan – "Ja sitten vielä jengi jättää lapsia ja koiria helteellä autoon"

Tällä viikolla koko maassa on poikkeuksellisen kuumaa, monin paikoin on mitattu yli 30 asteen lämpöjä. Tänäänkin mittari kipuaa kunnon hellelukemiin monessa kaupungissa.

Yllä oleva video: MTV testasi, miten kauan kuumassa autossa voi olla ja miltä se tuntuu

Tällaiset helteet vaikuttavat niin ihmisiin kuin tekniikkaan ja tavaroihinkin. Tämän sai huomata Vantaalla työskentelevä Jenny Asare, joka hyppäsi eilen aamupäivällä firman autoon.

– Tosin tulin kyytiin vasta kun ilmastointi oli hurissut jonkin aikaa, ei sinne muuten olisi voinut edes mennä sisälle. 

Auto oli seissyt viikonlopun yli parkissa firman takapihalla auringossa. Yhtäkkiä Jenny havaitsi kojelaudalla jotain huvittavaa.

Muovinen parkkimittari oli ottanut aurinkoa tummalla kojelaudalla ja sulanut muodottomaksi. 

– Ei siihen enää saanut pyöritettyä mitenkään aikaa, se oli ihan vääntynyt. 

"Kamalaa, kun miettii, että autossa voi jopa muovi sulaa"

Parkkikiekon surkea ja huvittava kohtalo sai Jennyn pohtimaan myös asian vakavampaa puolta.

– Sitä aina välillä lukee ja kuulee, kuinka jengi jättää koiria ja jopa lapsia autoon odottelemaan. Kamalaa kun miettii, että autossa voi jopa muovi sulaa.

Viime viikon lopulla MTV Uutiset kertoi Mikkelissä sattuneesta tapauksesta, jossa vanhemmat olivat jättäneet 1-vuotiaan lapsen autoon nukkumaan mennessään ostoksille. Lukijat tyrmistyivät, sillä lämpömittarin lukemat olivat jo tuolloin perin kesäisiä. 

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat