Tämä ulosajo keskeytti MM-rallin erikoiskokeen – Oliver Solbergin auto roihahti liekkeihin: "Onneksi palomiehet olivat nopeasti paikalla"

Oliver Solberg joutui keskeyttämään Kroatian MM-rallin yhdeksännellä erikoiskokeella. 20-vuotiaan ruotsalaisen Hyundai syttyi kovasta vauhdista sattuneen ulosajon seurauksena liekkeihin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Solberg oli perjantain päätteeksi rallissa viidennellä sijalla, reilun kahden ja puolen minuutin päässä kärjestä. Lauantaina hänen matkantekonsa keskeytyi jo ennen ensimmäisen erikoiskokeen ensimmäistä väliaikapistettä.

– Se ei ollut alkuun kovin dramaattista. Tulimme nypyn yli, ja auton perä meni vähän leveäksi. Luulin, että auto vain pyörähtäisi, mutta sitten päädyimme puihin. Vauriot eivät olleet  kovin pahat, kunnes auto syttyi tuleen. Sitten siitä tuli dramaattista, Solberg kertasi myöhemmin iltapäivällä.

Ulosajo on katsottavissa jutun yläreunassa olevalta videolta.

– Sain tulen haltuun muutamaksi sekunniksi, mutta sitten se roihahti uudestaan. Onneksi palomiehet olivat nopeasti paikalla ja saivat auton sammutettua.

Yhdeksäs erikoiskoe päädyttiin lopulta keskeyttämään. Solbergin jälkeen ek:lle startanneista vain tallikaveri Thierry Neuville ehti ennen tätä ajaa maaliin saakka, mutta Neuvillelle, samoin kuin ek:n ajamatta jättäneille Craig BreenilleOtt Tänakille ja Kalle Rovanperälle, kirjattiin laskennallinen aika.

– On tallin kannalta valitettavaa, että auto syttyi palamaan ja siihen tuli pahat vauriot. Olen pahoillani. Tämä on osa oppimisprosessia, ja tämä oli vaikea ralli. On tärkeää oppia tulevaisuutta varten, Solberg sanoi.

Solberg ei starttaa kilpailuun enää sunnuntaina.

– En usko. Se ei ole todennäköistä tulipalon jälkeen. 

Kroatia oli Solbergille tämän ja viime kauden ajalta 13. MM-ralli. Niistä kahdeksassa hän ei ole päässyt ajamaan maaliin saakka.

– Tämä oli yksi vaikeimmista kisoista, mitä olen koskaan ajanut. Eilispäivä sateessa oli hullua ja vaativaa, eikä tämä aamu ollut yhtään helpompi. Oli erittäin liukasta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat