Kalle Rovanperä yllätti itsensäkin – suomalaistähdellä yksi toive voittotaistelun jatkuessa

Kalle Rovanperä piti kolmanneksi nopeinta vauhtia Japanin MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä, joka supistui vain neljän erikoiskokeen mittaiseksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Perjantain ohjelmassa piti olla kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, mutta pätkistä kaksi peruttiin kokonaan ja kaksi keskeytettiin. Tapahtumien taustalla olivat Dani Sordon Hyundai-kilpurin tulipalo, M-Sport Fordin Craig Breenin ulosajo ja erikoiskokeelle päässyt siviiliauto.

Myös Rovanperän kilpailupäivä sai hankalan alun, kun suomalaismestarin auton ohjaamoon tuprutti savua.

– Pätkällä oli hieman epämiellyttävää, kun savua tuli sisälle autoon ja lisäksi aurinko paistoi. Se ei ole paras yhdistelmä, Rovanperä sanoi.

Ongelmastaan huolimatta Rovanperä täräytti pohja-ajan kyseisellä pikataipaleella.

– Tilanne ei ollut niin paha, mutta tietenkin se häiritsi jonkin verran keskittymistä. Pätkän jälkeen havaitsimme, mistä savua tuli, ja saimme korjattua tilanteen.

Rovanperä päätti kilpailupäivän kolmannella sijalla. Edellä ovat tallikaveri Elfyn Evans ja Hyundain Thierry Neuville, mutta Rovanperän ero kärkipaikkaan on vain 5,1 sekuntia.

Toyota-tähti lähtee siis hyvistä asetelmista lauantain erikoiskokeille.

– Taistelimme auton aliohjaamisen kanssa koko päivän. Huollossa saimme tilannetta vähän paremmaksi, mutta huomiseksi pitäisi löytää keulaan lisää potentiaalia, jotta pääsisimme puskemaan ne viimeiset sekunnin kymmenykset.

Rovanperä osasi odottaa avauspäivästä hankalaa, sillä Japanissa kisataan kaikille uusilla asvalttiteillä. Mutta löysipä tämän kauden mestari jotain positiivistakin perjantain päätteeksi.

– Täällä on todella paljon mutkia ja kaikki näyttää samalta, minkä vuoksi kaikkia paikkoja ei muista videoiden perusteella. Sen vuoksi nuottien pitää olla hyvät, kun ne tekee ensimmäistä kertaa.

– Olin tyytyväinen nuotteihini tänään, eikä niissä ei ollut isompia virheitä. Olin hieman yllättynyt, että nuotit toimivat näinkin hyvin tällaisilla teillä. Toivottavasti tilanne on sama huomenna.

Japanin MM-ralli jatkuu lauantaina heti puolenyön jälkeen Suomen aikaa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat