Tämä Subaru raivasi tietä Imprezan rallimenestykselle – Ari Vatasen käskyttämä Legacy kaupan

Vaikka Subaru- ja rallifanien huomio kiinnittyy yleensä Imprezaan, ei tule unohtaa autoa, joka aloitti japanilaisvalmistajan menestystarinan rallin MM-sarjassa.

Subaru Legacy korvattiin Imprezalla ennen kuin se ehti voittaa ensimmäistäkään maailmanmestaruutta. Siitä huolimatta sillä napattiin useita palkintosijoja 1990-luvun alkuvuosina.

Legacyn ensimmäinen MM-rallin palkintopallisijoitus tuli Ruotsista vuonna 1991. Ratissa oli silloin muuan Markku Alén, joka sijoittui kolmanneksi. Ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt MM-rallin voitto napsahti Colin McRaen ohjastamana Uudesta-Seelannista vuonna 1993. Kyseessä oli samalla McRaen ensimmäinen ykköstila MM-sarjassa, mutta kuten kaikki tietävät, ei suinkaan viimeinen.

Silverstone Auctions huutokauppaa tämän Ari Vatasen kaudella 1993 ohjastaman Subaru Legacy RS:n Race Retro -tapahtumassa 23. helmikuuta. Tällä kyseisellä yksilöllä on ajanut myös Richard Burns vuoden 1995 Bettega Memorial Rallysprintissä. Auton myyntihinnan uskotaan nousevan jopa 160 000 euroon.

Voit kuunnella ääninäytteen tämän linkin takaa löytyvältä videolta.

Lähde: Silverstone Auctions

***

Toimittaja ralliauton kartanlukijana 4:00

Lue myös:

    Uusimmat