Tämä sisustustrendi heikentää kodin akustiikkaa

Verhot ja matot ovat totuttu osa sisustusta, mutta moni jättää ne kokonaan pois kodistaan.

Ovatko matot ja verhot välttämättömiä sisustuksessa? Suomen kaunein koti -ohjelman tuomari, sisustussuunnittelija Milla Alftan puhuu tekstiilien puolesta.

– Matot ovat tämän päivän sisustamisessa tärkeä kodikkuutta luova elementti. Tekstiilit parantavat asumismukavuutta.

– Itse suunnittelijana painotan kodikkuutta ja viihtyisyyttä, ja matot ja verhot ovat iso osa sitä. Onhan esimerkiksi paljain jaloin paljon kivempi kävellä pehmeällä matolla kuin kylmällä lattialla.

Tekstiileillä on kodeissa myös toinen, merkittävä rooli. 

– Ne parantavat akustiikkaa ja ovat tarpeen etenkin kodeissa, joissa akustiikan kannalta ongelmana ovat isot ikkunat ja korkeat olohuoneet. Pehmeät elementit tekevät asumista miellyttävämmäksi.

Alftan uskoo monen jättävän verhot ripustamatta siksi, ettei tiedä millaiset verhot tilaan sopisivat. 

– Vinkkinä sanoisin, että puuvillaiset, vaaleat ja yksiväriset sivuverhot eivät yleensä voi mennä pieleen. Voimakaskuosiset verhot riitelevät todennäköisemmin muun sisustuksen kanssa. Verhojen laittamiseen on pienempi kynnys, kun aloittaa varovasti.

Toisaalta on hyvä muistaa, että matot ja verhot voivat tehdä sisustuksen kiinnostavammaksi. 

– Maailmalla on vallalla enemmän moderni tyyli, jossa on selkeitä elementtejä ja jossa kontrasti tuodaan rustiikkisilla tai industriaaleilla pienillä yksityiskohdilla. Erikoinen vastakohta voi olla esimerkiksi sisustuslaastilla tehty tehosteseinä, sohvapöydän yläpuolella oleva erikoinen valaisin tai värikäs olohuoneen matto, Alftan vinkkaa. 

Suomen kaunein koti alkaa MTV3-kanavalla 8.9. klo 20.05

Lue myös:

    Uusimmat