Tämä ravintolisä vedetään kokonaan markkinoilta – myyty kaupoissa ympäri Suomen

Ruokavirasto ja Puhdistamo tiedottavat ravintolisän takaisinvedosta.

Ruokavirasto tiedottaa, että Puhdistamo – Real Foods Oy on ilmoittanut vetävänsä markkinoilta Ilta Magnesium -nimisen ravintolisän. Takaisinveto koskee kaikkia tuote-eriä ja tuotetta on myyty 60, 120 ja 180 kapselin pakkauksissa. 

Takaisinveto koskee seuraavia tuotteita:

Ilta Magnesium 60 kaps – EAN 6430039222816

Ilta Magnesium 120 kaps – EAN 6430039222823

Ilta Magnesium 180 kaps – EAN 6430039223516

Tuote poistetaan markkinoilta Ruokaviraston tekemän uuden tulkinnan vuoksi. Kyse on ravintolisän sisältämistä Griffonia simplicifolia -siemenuutteiden 5-HTP-pitoisuudesta.

– Ruokaviraston tarkennetun tulkinnan mukaan Puhdistamon Ilta Magnesiumissa käytetty uute luokitellaan uuselintarvikkeeksi, jolle ei ole käyttölupaa ravintolisissä. Uuden tulkinnan mukaan Puhdistamon Ilta Magnesiumin sisältämän Griffonia simplicifolia -siemenuutteen 5-HTP-pitoisuus on liian vahva, Puhdistamo tiedottaa sivuillaan.

Puhdistamon mukaan Ilta Magnesium sisältää pienen määrän Griffonia simplicifolia -siemenuutetta. Uute on vähäisin tuotteen neljästä raaka-aineesta.

– Markkinoilla on edelleen saatavilla tuotteita, joissa 5-HTP-pitoisuus on Puhdistamon omaan tuotteeseen verrattuna moninkertainen. Näin ollen Puhdistamo katsoo, ettei Ilta Magnesium -tuotteiden käyttöön liity kuluttajariskiä.

Yritys kertoo poistavansa tuotteen markkinoilta vastuullisena ravintolisätoimijana ja pyrkivänsä tuomaan tuotteen takaisin myyntiin uudella reseptillä mahdollisimman pian. 

Ravintolisää on myyty eri jälleenmyyjien päivittäistavarakaupoissa, myymälöissä ja verkkokaupoissa ympäri Suomea.

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat