Tämä opettaja uskoo uuden ajan lapsiin: Kouluissa huomioitava henkistä kasvua

Helena Luukkosen ikuinen halu oppia uutta on vienyt häntä ympäri maailman. 2000-luvun aikana Helena oivalsi kuuluvansa indigoiden edelläkävijöihin.

Luokanopettaja , väriterapeutti, kuvataiteilija ja tietokirjailija Helena Luukkonen kasvoi karjalaisessa kuvataiteilijasuvussa, jonka avarakatseisuus tarttui tyttöön jo pienenä. Luokanopettajaksi kouluttauduttuaan Helena lähti vuonna 1980 tutkimaan Eurooppaa.

– Matka oli minulle hyvin merkittävä. Erityisesti Tanskassa tuntui olevan aivan toisenlainen henki ja energia.

Tanskassa Helena tutustui astrologiaan ja samanhenkisiin ihmisiin. Hän opiskeli maassa erinäisiä jaksoja aina vuoteen 2000 asti.

Opintoihin kuului astrologian lisäksi väriterapiaa, kuvataidetta ja intuitiivista hierontaa. Lontoossa hän perehtyi makrobiotiikkaan, taolaisuuteen ja itämaiseen lääketieteeseen. Myös kielet ovat olleet naiselle intohimo.

Indigoilla on telepaattisia kykyjä

Herkkä ja luova Helena on ollut pidetty luokanopettaja, jonka opetusmenetelmiin sekä oppilaat että heidän vanhempansa ovat olleet tyytyväisiä. Työyhteisöissä Helenaa ei kuitenkaan aina ole ymmärretty.

– Kohtasin kateutta, mikä oli toisinaan hyvin väsyttävää.

Vuonna 1985 Helena piti Radio Cityssä omaa ohjelmaa, jossa hän jouluyön tarinassa ennusti maapallolle syntyvän uudenlaisia lapsia.

– Kerroin sen satuna, ja nyt vuosia myöhemmin olen kohdannut opettajantyössäni paljon näitä lapsia.

Uuden ajan lapsilla tarkoitetaan niin sanottuja indigolapsia, joita maapallolle uskotaan syntyneen vuodesta 1982 asti. Uuden ajan lapsiin kuuluvat myös kristallilapset, ja lisää on tulossa, mutta indigot ovat suurin ryhmä.

– Ihmisen otsalohkolla sijaitsee niin sanottu kolmas silmä. Siinä on indigokeskus eli chakra. Sen avulla ihminen kuulee intuitiotaan. Indigoiksi kutsutut ihmiset ovat intuitiivisia ja luovia tunnepuolen ihmisiä. Indigolapsilla on vahva oikea aivolohko sekä selvänäköisyyttä, -kuuloisuutta ja -tuntoisuutta.

Indigoiden edelläkävijöitä löytyy myös vanhemmista ihmisistä. 2000-luvulla Helena oivalsi kuuluvansa heihin. Edelläkävijöissä indigojen piirteet eivät näy yhtä vahvasti kuin indigolapsilla. Itsellään Helena kokee vahvimpana piirteenä kyvyn lukea väriterapiakurssilaisten kuvia, jotka ovat vasemmalla kädellä maalattuja.

– Olen myös hyvin empaattinen ihminen, ja siitä olen toisinaan kärsinyt. Olen 9-vuotiaasta asti pohtinut ihmiskuntaa ja kirjoittanut päiväkirjoja.

Henkinen kasvu on tärkeää

Helenan mielestä indigojen piirteitä olisi tärkeää ottaa huomioon koulujen opetusmenetelmissä. Hän toivoo, että teoreettisen opetuksen rinnalle otettaisiin enemmän myös toiminnallisia menetelmiä, sillä indigoilla on suuri halu paitsi keskustella myös toimia.

– Mitä tekee ensimmäisellä luokalla lapsi, joka on oppinut lukemaan jo 4-vuotiaana? Helena kysyy.

Hän kyseenalaistaa myös vanhanaikaiset rangaistusmenetelmät kuten jälki-istunnon.

Ylipäänsä henkisen kasvun huomioiminen kouluissa olisi Helenasta tärkeää.

– Koulumaailma ei tunne käsitettä sielu.

Viime kesänä Helena tapasi prometheusleirillä nuoria, joilla oli valtavan humaani asenne elämää kohtaan.

– Heissä oli sellaista viisautta, joka heidän vanhemmissaan tai isovanhemmissaan ei ole ollut tavallista. Monilla nuorilla on myös paljon pelkoja. Heidät on opetettava päästämään irti peloistaan. Tässä maailmassa tarvitaan niin sanottua valontyötä, rakkautta ja uskoa ihmisiin.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja