Tämä on Vuoden auto Suomessa 2020!

Mikä näistä on Vuoden auto Suomessa 2019 -voittaja? 3:00
Nämä autot kisasivat Vuoden auto Suomessa -tittelistä viime vuonna. Voiton vei tuolloin Ford Focus.

Vuoden parhaan auton tittelin vei tänä vuonna Skoda Kamiq .

Vuoden Auto Suomessa 2020 -arvonimi on Auto- ja liikennetoimittajat ry:n tunnustus erinomaista vastinetta rahalle tarjoavalle autouutuudelle. Tittelin voittaja on julkistettu hetki sitten Auto- ja liikennegaalassa Helsingin Messukeskuksessa.

Valintojen ensimmäinen äänestyskierros alkoi 6. marraskuuta Nummelan lentokentältä, jossa suomalaisilla autotoimittajilla oli mahdollisuus tutustua perusteellisesti kaikkiin ehdolla olleisiin 35 autouutuuteen. Koeajojen jälkeen jokainen toimittaja sai valita jatkoon kuusi autoa.

Kilpailu osoittautui lopulta hyvin tasaväkiseksi, sillä 35 auton joukosta kokonaan ilman ääniä jäi vain kolme uutuusmallia.

Kun äänet laskettiin yhteen, jatkoon selvisivät aakkosjärjestyksessä Audi E-tron, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Kamiq, Skoda Scala ja Toyota Corolla.

Hyvää vastinetta rahalle

Uutuusarvon ohella Vuoden Auto Suomessa 2020 -arvonimen tärkeimpinä valintaperusteina ovat auton rahalle tarjoama vastine sekä erilaiset muut ominaisuudet kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Merkitystä on myös muotoilulla sekä suomalaisia ostajia kiinnostavilla varusteilla ja autojen ostajalle tarjoamilla mallivaihtoehdoilla.

Tänä vuonna eniten pisteitä suomalaisilta autotoimittajilta keräsi Skoda Kamiq. Toiseksi sijoittui Toyota Corolla, ja kolmanneksi ylsi Mazda 3.

Viime vuonna voitto meni uudistuneelle Ford Focukselle.

Gaalan kohokohdat MTV3-kanavalla

Auto- ja liikennegaalan huippuhetket ovat nähtävissä MTV3-kanavalla lähetettävässä koosteessa lauantaina 7. joulukuuta kello 15.05 alkaen, ja vielä uusintana seuraavana päivänä.

Gaalan juontavat kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ja Huomenta Suomesta tuttu Nina Rahkola.

Lue myös:

    Uusimmat