Tämä jenkkiauto valittiin Tanskassa vuoden parhaaksi – Suomessa ei mahtunut edes seitsemän kovimman joukkoon

3:26
Tutustuimme Tesla Model 3:een.

Tanskan vuoden autoksi on valittu yhdysvaltalainen täyssähköauto Tesla Model 3.

Tesla Model 3 on valittu Tanskassa vuoden parhaaksi autoksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta Vuoden auto Tanskassa -kilpailussa, kun voittajaksi yltää täyssähköauto. Opelin ladattava Ampera-hybridi vei tittelin vuonna 2012.

Model 3 nappasi tanskalaisilta autotoimittajilta yhteensä 166 pistettä. Toiseksi tullut Peugeot 208, joka sekin on saatavissa täysin sähköisenä bensiini- ja dieselversioiden lisäksi, ylsi 131 pisteeseen.

Kolmanneksi sijoittui BMW:n uusi 3-sarja 116 pisteellä. Kärkiviisikon täydensivät Kia Xceed (105) ja BMW:n 1-sarja (82).

Tanskassa ykkönen – Suomessa ei edes kärkikahinoissa

Model 3 oli mukana myös Vuoden auto Suomessa -kilpailussa, mutta suomalaisten autotoimittajien käsittelyssä auto ei vakuuttanut riittävästi, jotta se olisi yltänyt meidän finaaliseitsikkoomme.

Sen sijaan Vuoden auto Euroopassa -kilpailun seitsemän parhaan joukosta Model 3 löytyy.

Suomessa ainoa finaaliin selvinnyt sähköauto on Audi e-tron. Muut tittelistä taistelevat autot ovat Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Kamiq, Skoda Scala ja Toyota Corolla.

Vuoden Auto Suomessa 2020 -arvonimi on Auto- ja liikennetoimittajat ry:n tunnustus erinomaista vastinetta rahalle tarjoavalle autouutuudelle. Tittelin voittaja julkistetaan Auto- ja liikennegaalassa torstaina 5. joulukuuta Helsingin Messukeskuksessa.

Auto- ja liikennegaalan huippuhetket ovat nähtävissä MTV3-kanavalla lähetettävässä koosteessa lauantaina 7. joulukuuta kello 15.05 alkaen, ja vielä uusintana seuraavana päivänä.

Gaalan juontavat kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ja Huomenta Suomesta tuttu Nina Rahkola.

Lähde: FDM, Auto- ja liikennetoimittajat ry

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja