Tämä on terveytesi kannalta paras määrä unta

Jokainen varmasti tietää, että nukkuminen on tärkeää. Uuden tutkimuksen mukaan ihannemäärä unta on kuudesta kahdeksaan tuntia yössä. Sopivalla määrällä unta voi edistää sydämen hyvinvointia.

Yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta selviää, että vuorokaudessa kuudesta kahdeksaan tuntia nukkuminen voi ehkäistä aivohalvauksen tai sydänkohtauksen saamista. Vähäunisilla on myös suurempi riski sairastua sydämen vajaatoimintaan ja sepelvaltimotauteihin.

Tutkimuksen toteuttamiseen osallistunut tohtori Saurabh Aggarwal sanoo, että unen ja sydänsairauksien yhteyttä on tutkittu ensimmäistä kertaa ja tulokset ovat kiinnostavia.

– Ihmiset, joiden unen kesto on ääripäissä, ovat suurimmassa riskissä sydän- ja verisuonisairauksille. Riski pienenee, kun unen määrä saavuttaa keskikohdan.

Ihanteellinen määrä unta on 6–8 tuntia

Chicagon lääkärikoulussa työskentelevä Aggarwal sanoo, että unihäiriöillä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia elimistön aineenvaihduntaan, immuunijärjestelmään ja hormoneihin. Pitkään jatkuessa lyhyillä yöunilla on muitakin haittoja. Verenpaine voi kohota ja tulehdusriski kasvaa.

Toisaalta liian pitkilläkään unilla ei korjata terveyttä, vaan tärkeintä on löytää kultainen keskitie. Oleellista on myös terveellisen ruokavalion ja liikunnan pitäminen pysyvänä osana omaa elämäntapaa.

Lähde: Daily Mail

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja