Tämä on paras tapa puhdistaa korvat – ja se ei todellakaan ole vanupuikko

Vaikka vanupuikon pyörittely korvassa voi tuntua miellyttävältä ja tehokkaalta, ei se ehdottomasti kannata. Asiantuntija kertoo, miten korvat tulisi oikeasti puhdistaa.

Vanupuikon tunkeminen korvaan on oikeasti varsin vaarallista, ja sama ohje pätee niin hammastikkuihin, hiuspinneihin, avaimiin ja oikeastaan kaikkiin muihinkin pieniin esineisiin. Korvassa on vahaa eli vaikkua syystä: vaikun tarkoituksena on pitää iho kosteana ja estää tulehdusten syntyminen.

Vanupuikolla putsaaminen voikin työntää vahaa kauemmas ja saada aikaan pahimmillaan tärykalvon puhkeamisen tai kuulon menetyksen. Vanupuikko voi myös rikkoa korvakanavan herkän ihon aiheuttaen tulehduksia. Samoista syistä korvan sisään ei oikeastaan kannata laittaa yhtään mitään.

Miten korvat tulisi sitten oikeaoppisesi puhdistaa? Asiantuntijoiden mukaan oikea tapa on puhdistaa korvat hellästi pesupyyhkeellä ulkopuolelta. Korvan sisäosaa ei tarvitse pestä ollenkaan, epäpuhtaudet tulevat ulos itsestään.

Ainoastaan, jos korvan vaikku aiheuttaa kuulo-ongelmia, tukkeumia tai keltaista ja ruskeaa vuotoa, täytyy korvien kanssa ryhtyä toimiin. Silloinkaan apuna eivät toimi vanupuikot, vaan hoitaminen kannattaa jättää ammattilaisille.

Lähde: Men's Health

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja