Tämä Moskovan järkyttävästä lentoturmasta tiedetään: Jopa 41 ihmistä kuollut – roihuava kone laskeutui kentälle ilmiliekeissä

0:34

Moskovassa kansainväliselle lentoasemalle hätälaskun tehneen matkustajalentokoneen tulipalossa uskotaan kuolleen jopa 41 ihmistä. Asiasta kertoi venäläinen onnettomuutta tutkiva komitea.

Komitean mukaan koneessa oli yhteensä 78 ihmistä miehistö mukaan lukien. Kuolleiden joukossa on ainakin kaksi lasta. Lisäksi ainakin 11 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen.

Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrottiin hieman ennen puoltayötä, että edustusto selvittää asiaa, mutta heillä ei ollut tiedossa, että koneessa olisi ollut suomalaisia.

Ulkoministeriöstä kuitenkin sanotaan, että tilanne on paikan päällä vielä kesken.

Hätälaskun tehnyt kone oli venäläisen Aeroflot-lentoyhtiön. Yhtiön mukaan kone oli palannut Moskovaan teknisen syyn takia ja syttyi tuleen laskeutumisen yhteydessä.

Venäläismedian mukaan tulipalossa tuhoutunut kone oli Suhoi Superjet 100 -tyypin matkustajakone.

Poikkeavuus huomattiin pian nousun jälkeen

Koneen kerrotaan nousseen lentoon Sheremetjevon lentoasemalta kohti Murmanskia sunnuntaina kuudelta alkuillasta.

Nousun jälkeen kone kuitenkin palasi ja teki hätälaskeutumisen puoli seitsemän jälkeen. Sheremetjevon lentokentän tiedotteen mukaan miehistö oli pian nousun jälkeen raportoinut poikkeavuudesta ja päättänyt palata lähtökentälle.

Sosiaalisessa mediassa levisi dramaattisia videoita, kun hätälaskun tehneen koneen rungosta nousi liekkejä ja mustaa savua. Koneen matkustajien nähtiin poistuvan koneesta hätäliukumäkiä pitkin ja juoksevan sitten etäämmälle palavasta koneesta.

Tietojen mukaan kone onnistui laskeutumaan vasta toisella yrityksellä. AFP:n haastattelema silminnäkijä kertoi, että pelastustyöntekijät olivat saapuneet palavan koneen luo nopeasti mutta eivät saaneet liekkejä heti taltutettua.

–  Tämä kauheus ja tragedia tapahtui aivan silmiemme edessä, terminaalista tilannetta seurannut Alyona Osokina sanoi.

AFP:n saamien tietojen mukaan suuri osa onnettomuudessa kuolleista oli kotoisin Murmanskin alueelta, missä alkaa maanantaina kolmen päivän suruaika.

Onnettomuutta tutkivan komitean mukaan vielä on liian aikaista arvailla onnettomuuden syitä.

Kansainvälistä lentoliikennettä seuraavan FlightRadar24-palvelun mukaan toinen lentoaseman kahdesta kiitotiestä suljettiin onnettomuuden vuoksi. Saapuvia lentoja ohjattiin toisille lentoasemille. Onnettomuuden uskotaan vaikuttavan Aeroflot-yhtiön lentoihin myös tulevina päivinä.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja kertoi, että presidentti on lähettänyt osanottonsa onnettomuuden uhrien omaisille. Pääministeri Dmitri Medvedev taas määräsi erikoiskomitean tutkimaan onnettomuutta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja