Moskovan turmakoneen lentäjän mukaan turman syynä oli salama – onnettomuudessa menehtyneiden perheille luvassa vajaan 14 000 euron korvaus

0:34

Turmakoneen lentäjä on kertonut venäläismedialle, että kone joutui palaamaan takaisin salaman takia.

Lentäjä Denis Jevdokimov on sanonut Komsomolskaja Pravda -lehdelle, että lentokone menetti viestintäyhteydet ja joutui siirtymään hätäohjaukseen. Hän ei täsmentänyt, osuiko salama suoraan koneeseen.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kone yritti hätälaskua jo kerran ennen tulipaloon päättynyttä laskua.

Koneeseen sisälle ei venäläismedioiden haastattelemien turmasta selviytyneiden mukaan tullut heti savua, ja jotkut matkustajista ottivat mukaan käsimatkatavaroitaan. Lentokentällä kuvatuissa videoissa näkyy, miten osa matkustajista kävelee pois koneesta matkataroidensa kanssa.

Henkensä menettäneiden perheille miljoona ruplaa

Koneen polttoainetankit olivat sen palatessa kentälle lähes täynnä, minkä vuoksi turmassa oli aineksia myös täydelliseen tuhoon. Tulipalo oli nytkin niin raju, etteivät edes nopeasti paikalle saapuneet pelastustyöntekijät saaneet liekkejä heti taltutettua.

–  Tämä kauheus ja tragedia avautui aivan silmiemme edessä, terminaalista tilannetta seurannut Aljona Osokina sanoi.

Suuri osa onnettomuudessa kuolleista oli kotoisin Murmanskin alueelta, missä alkaa maanantaina kolmen päivän suruaika. Murmanskin viranomaiset ovat luvanneet kaikille turmassa henkensä menettäneiden perheille miljoonan ruplan (vajaan 14  000 euron) korvauksen, kun taas loukkaantuneet saavat puoli miljoonaa ruplaa (vajaat 7  000 euroa), kertoi BBC.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on lähettänyt suruvalittelut turmassa kuolleiden omaisille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja