Venäläiskone katosi tutkasta Afganistanin yllä – neljä loukkaantunut

Venäläiskoneen viimeiset hetket tallentuivat lentoseurantaan – täällä yhteys katkesi 0:42
Venäläiskoneen viimeiset hetket tallentuivat lentoseurantaan – täällä yhteys katkesi

Moskovaan matkalla ollut Venäjälle rekisteröity lentokone katosi tutkasta Afganistanin yllä viime yönä, kertoo Reuters. Koneen matkustajien ja miehistön kerrotaan olevan Venäjän kansalaisia. 

Tuoreimpien tietojen mukaan onnettomuudessa on loukkaantunut neljä henkilöä.

Venäjän ilmailuviranomaiset kertoivat sunnuntaina Reutersin mukaan, että Venäjälle rekisteröity lentokone katosi tutkasta Afganistanin yllä eilisiltana. 

Tieto tuli sen jälkeen, kun paikalliset viranomaiset kertoivat saaneensa ilmoituksia pudonneesta koneesta. 

Onnettomuuden kerrotaan tapahtuneen Badakhshanin maakunnassa. Paikallinen viranomaistaho kertoo Reutersille, että alue on hyvin syrjäinen ja että pelastustiimillä kestäisi 12 tuntia saapua paikalle.

Kone suuntasi Thaimaasta Moskovaan

Reuters kertoo, että kyseessä oli ambulanssilento. Se lähti matkaan Thaimaan Utapaon lentokentältä ja suuntasi Intian ja Uzbekistanin kautta Moskovaan.

Reutersin mukaan venäläinen uutistoimisto SHOT olisi kertonut nimettömiä lähteitä siteeraten, että noin 25 minuuttia ennen koneen katoamista tutkasta koneen kapteeni olisi varoittanut polttoaineen olevan vähissä. Pilotti kertoi lisäksi, että kone yrittäisi laskeutui lentokentälle Tajikistanissa.

Tämän jälkeen kapteeni kertoi, että yksi koneen moottoreista oli lakannut toimimasta. Pian lakkasi toimimasta toinenkin, kertoo uutistoimisto SHOT.

Reuters ei pystynyt heti vahvistamaan uutistoimiston tietoja.

Koneen kyydissä ilmeisesti vain Venäjän kansalaisia

Reutersin mukaan Venäjän valtiollinen uutistoimisto TASS kertoi sunnuntaina lähteeseensä perustuen, että lennolla oli matkustajina kaksi Venäjän kansalaista.

Reuters kertoo lisäksi, että uutistoimisto SHOT julkaisi koneen matkustajaluettelon. Siinä mainittiin kaikki koneen kyydissä olleet henkilöt ja se näyttäisi osoittavan, että myös koneen miehistöön kuuluvat olivat Venäjän kansalaisia.

Intian siviili-ilmailuviranomaiset kertovat Reutersille, että kone ei ollut intialainen tilauslentokone ja he odottavat aiheesta lisätietoja.

Lähde: Kyydissä sairaalahoitoa tarvitseva vuodepotilas

Lento oli suorittamassa yksityistä lääketieteellistä evakuointia Thaimaan Pattayalta, kertoo Venäjän valtiollinen uutistoimisto TASS Reutersin mukaan.

Uutistoimisto RIAn mukaan eräs lähde olisi kertonut, että koneen kyydissä oli "vakavassa tilassa" oleva vuodepotilas, joka piti siirtää sairaalasta Pattayalta Moskovaan. Uutistoimiston lähteen mukaan kyseinen henkilö on Venäjän kansalainen.

Tapauksesta on käynnistetty Venäjällä rikostutkinta sen selvittämiseksi, onko turvallisuusohjeistuksia rikottu.

Kyseisen koneen kerrotaan olevan ranskalaisvalmisteinen Dassault Aviation Falcon 10 -suihkukone, joka on valmistettu vuonna 1978.

Juttua päivitetty Reutersin lisätiedoilla 21.1.24. klo 16.28..

Lue myös:

    Uusimmat