Tämä missi poikkeaa valtavirrasta: Olkaa rohkeasti omia itsejänne

Tuote Miss Gay Finland Leena Luuri on sitä mieltä, että Suomessa kauneusihanne ei ole niin yksioikoinen kuin muualla maailmalla. Silti itsensä hyväksyminen on kivinen tie meistä useimmille.

Miss Gay Finland Leena Luuri, 33, on erilainen missi. Tuoretta missiä ei valittu kauneuskuningattareksi vain ulkonäkönsä perusteella. Tämä nainen ei vietä kaikkea aikaansa poseeraamalla bikineissä, sillä Luuri haluaa edistää ideologiaa avoimuudesta ja moninaisuudesta.

Miss Gay Finland -kilpailussa etsittiin sekä sanavalmista että näyttävää naista. Luuri uskaltaa paitsi avata suunsa, olla myös ulkoisesti rohkeasti oma itsensä. Violetinpunaisissa hiuksissaan hän poikkeaa hauskasti valtavirrasta. Nainen ei kuitenkaan joudu Suomessa kohtaamaan ennakkoluuloja ulkonäköönsä liittyen.

– Ulkomailla oletus siitä, miltä naisen tulisi näyttää, on voimakkaampi. Suomessa katsotaan enemmän ulkokuoren alle, Luuri sanoo.

Luurin mukaan elämme kuitenkin yhä tiukan heteronormatiivisessa maailmassa, jossa ihmisen ulkonäkö voi vaikuttaa myös siihen, kuinka henkilöön suhtaudutaan.

– Toivoisinkin, että tulevaisuudessa ihmisiä ei enää kategorisoitaisi seksuaalisen suuntautumisen tai muunkaan perusteella, vaan ihmiset kohtaisivat toisensa ihmisinä, samalta viivalta.

Hyväksymisen ajatuksia Luuri haluaa välittää eteenpäin myös työssään seksuaalineuvojana. Nuorten parissa työskentelevä nainen kohtaa paljon tyttöjä, joille oman ulkonäön ja itsensä hyväksyminen on kovan työn takana.

– Monet ovat epävarmoja vartalostaan ja siitä, mitä heistä tulee. Nuorena koetaan mitä erilaisimpia paineita.

Luuri kannustaakin kaikkia tutustumaan rohkeasti itseensä, sillä hyväksymisen tielle voi lähteä vain katsomalla sisälleen.

– Kukaan ei ole täydellinen. Itseään voi muuttaa, mutta sitä ei tarvitse tehdä. Parhaiten kasvu tapahtuu, kun uskaltaa kohdata itsessään myös kipeät asiat.

Itsensä hyväksyminen ei ole ollut Luurillekaan helppo tie.

– Tuskin se on sitä kenellekään. Kaikki joutuvat kipuilemaan itsensä kanssa, Luuri muistuttaa.

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja