Mainos

Tämä Lontoon iskusta tiedetään – Useita kuollut ja haavoittuneita ainakin 20

0:29

Lontoossa tapahtui yöllä kaksi epäiltyä terroritekoa, joissa on ensitietojen mukaan kuollut ainakin kuusi ihmistä ja haavoittuneita on liki 50.

Lontoon poliisi sai tiedon London Bridgellä väkijoukkoon ajaneesta autosta paikallista aikaa pian kymmenen jälkeen lauantai-iltana.

Yliajossa käytettiin valkoista pakettiautoa. Poliisin mukaan auto ajettiin London Bridgeltä Borough Market -torialueelle.

Epäillyt hyökkääjät poistuivat torialueella autosta ja puukottivat lukuisia ihmisiä. Puukotettujen joukossa oli muun muassa poliisi.

Poliisi on ampunut kolme epäiltyä hyökkääjää. He ovat kaikki miehiä. Poliisi ampui miehet kahdeksan minuutin sisään siitä, kun poliisi sai tiedon tapahtuneesta. Epäillyillä hyökkääjillä oli päällään valepommiliivit.

Hyökkäyksessä on saanut surmansa kuusi ihmistä. Luku ei pidä sisällään ammuttuja hyökkääjiä. Lisäksi ainakin 30 ihmistä on viety sairaalaan.

Mikään taho ei ole ilmoittanut olleensa iskun takana.

Poliisi kertoi yöllä myös Vauxhallin alueella olevasta poliisioperaatiosta, mutta tiedotti myöhemmin, ettei alueen tapahtuma liittynyt epäiltyihin terroritekoihin. Kyseessä oli puukotus.   

Britannian pääministerin Theresa Mayn mukaan Lontoon öisiä tapahtumia tutkitaan "mahdollisina terroritekoina". Hallituksen hätäkomitea kokoontuu Mayn johdolla aamulla.

Poliisi on kertonut pitävänsä tapahtumia terroritekoina. 

Poliisin on kerrottu tehneen London Bridgen alueella kontrolloituja räjäytyksiä. Poliisi ja pelastustyöntekijät ovat pyytäneet ihmisiä välttämään London Bridgen ja Borough Marketin alueita. Poliisi on kehottanut ihmisiä myös pysymään rauhallisina, mutta valppaina.

Poliisi kertoi yöllä myös, että sillä on tehtävä Vauxhallin alueella Lontoon lounaisosassa. Myöhemmin poliisi kuitenkin tiedotti, etteivät Vauxhallin tapahtumat liittyneet sillan ja torialueen tapahtumiin. Vauxhallissa kyseessä oli puukotus.

Trump tarjosi USA:n apua

Lontoon pormestari Sadiq Khan on tuominnut London Bridge -sillan ja läheisen Borough Market -torialueen tapahtumat barbaarisiksi.

Julkaisemassaan tiedotteessa Khan sanoo, että kyseessä oli harkittu ja pelkurimainen hyökkäys lontoolaisia ja siellä vierailevia kohtaan.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron puolestaan sanoo, että Ranska on Britannian tukena nyt enemmän kuin koskaan. Twitterissä Lontoon tapahtumiin kantaa ottanut Macron sanoo myös, että hänen ajatuksensa ovat uhrien ja heidän läheistensä luona.

Lisäksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on Twitterissä lupaillut kaiken mahdollisen avun Lontoolle ja Britannialle. Trump sanoo Yhdysvaltojen olevan valmis auttamaan Lontoota ja Britanniaa kaikin tavoin.

0:29

Samaan aikaan tulleessa toisessa tviitissä Trump vaati Yhdysvalloissa jäädytettyä matkustuskieltoa takaisin voimaan turvallisuuden takia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.