Lontoon puukotusvälikohtausta käsitellään varmuuden vuoksi terrori-iskuna

0:45
Ei herkille: puukotusvälikohtaus Lontoon London Bridge -sillalla tallentui videolle.

Lontoon kuuluisalla London Bridgen -sillalla tapahtui tänään puukotusvälikohtaus. Poliisi on kertonut käsittelevänsä tapausta terrori-iskuna.

Medialähteiden mukaan Lontoossa London Bridge -sillalta kuultiin laukauksia.

Poliisi ampui epäiltyä, joka kuoli vammoihinsa.

Poliisin mukaan tapahtumien yksityiskohdat ovat tässä vaiheessa vielä epäselviä. Poliisi kertoo kuitenkin, että tilannetta käsitellään varmuuden vuoksi "ikään kuin se olisi terroritoimintaan liittyvä".

Lontoon metropolialueen poliisi kertoi aiemmin Twitterissä, että heille tuli iltapäiväkahden aikaan paikallista aikaa ilmoitus puukotuksesta lähellä siltaa. Poliisi kertoo ottaneensa yhden miehen kiinni sillalla. Poliisi uskoo, että useat ihmiset ovat saaneet vammoja.

"Suuri välikohtaus"

Lontoon ambulanssipalvelu on kertonut Twitterissä, että useita palvelun yksiköitä on paikan päällä. Ambulanssipalvelu on määritellyt tapahtuneen suureksi välikohtaukseksi.

Boris Johnson kertoo olevansa ajan tasalla

Britannian pääministeri Boris Johnson kertoo seuraavansa London Bridgen tilannetta.

– Minua päivitetään London Bridgen välikohtauksen tiimoilta ja haluan kiittää poliisia ja pelastuslaitosta palveluksestaan sekä välittömästä reaktiostaan, Johnson kertoo toimistonsa julkaisemassa tviitissä.

Brittilehti The Guardianin mukaan Johnson on palaamassa vaalipiiristään takaisin Lontoon toimistolleen, jossa hän saa lisäpäivityksiä tilanteesta. Lehti pohjaa tietonsa lähteeseen pääministerin toimistosta.

Johnsonin lisäksi muun muassa maan sisäministeri Priti Patel ja työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn jakoivat huolensa Twitterissä ja kiittelivät poliisia.

BBC: Poliisi ampui joitain laukauksia sillalla

Suomen suurlähetystö Lontoossa kertoo seuraavansa tilannetta. Suurlähetystö pyytää tviitissään sillan lähellä olevia seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita.

Guardianin mukaan poliisilla ei ole tietoa teon motiiveista. Guardianin toimittaja Vikram Dodd kertoo Twitterissä, että Scotland Yardin terrorisminvastainen yksikkö on mukana sillan tapahtumiin liittyvässä tutkinnassa.

Guardianin mukaan ainakin viisi ihmistä on saanut vammoja välikohtauksen yhteydessä. Osan tilanne on vakava.

BBC:n toimittajan John McManusin mukaan sillalla oli tappelu, jossa useita miehiä hyökkäsi yhden miehen kimppuun. Tämän jälkeen poliisi tuli ja ampui joitain laukauksia.

Wall Street Journalin teknologiatoimittaja Parmy Olsonin Twitterissä jakamassa kuvassa näkyy sillalla useita poliiseja ja tien osittain tukkiva kuorma-auto. Sosiaaliseen mediaan julkaistuista korkealta kuvatuista videoista on nähtävissä, että poliisi on osoittanut aseillaan sillalla makaavaa miestä.

Brittilehti Evening Standardin mukaan poliisi on evakuoinut sillan ja sitä ympäröivän alueen. Myös läheinen Borough Market -torialue on lehden mukaan eristetty.

Toissa vuonna pakettiautoisku tappoi kahdeksan ihmistä

London Bridgellä tapahtui vuoden 2017 kesäkuussa isku, jossa kolme ääri-islamistihyökkääjää ajoi pakettiautolla jalankulkijoiden päälle. Tämän jälkeen he jatkoivat vielä läheiselle torialueelle, missä he puukottivat ihmisiä. Yhteensä kahdeksan ihmistä sai surmansa ennen kuin poliisi ampui hyökkääjät.

Kuolleiden lisäksi iskussa loukkaantui vakavasti kymmeniä ihmistä.

*Juttua päivitetty kello 18.42: Lisätty tieto poliisin ampuman epäillyn kuolemasta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja