Lontoon puukkoiskussa kuoli epäillyn tekijän lisäksi myös kaksi ulkopuolista – isku oli terroriteko

Ei herkille: puukotusvälikohtaus Lontoon London Bridge -sillalla tallentui videolle 0:45
Ei herkille: puukotusvälikohtaus Lontoon London Bridge -sillalla tallentui videolle.

London Bridge -sillan välikohtauksessa on kyse terrori-iskusta, Lontoon metropolialueen poliisin edustaja Neil Basu vahvistaa. Reutersin tietojen mukaan iskussa on kuollut epäillyn tekijän lisäksi kaksi ulkopuolista.

Poliisi ampui epäiltyä kiinniottotilanteessa ja epäilty kuoli paikan päällä. 
Kaksi puukotuksen uhriksi joutunutta kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin illalla.
Kolme uhreista on yhä sairaalassa.

Lontoon metropolialueen poliisille tuli iltapäiväkahden aikaan paikallista aikaa ilmoitus puukotuksesta lähellä London Bridge -siltaa.
Poliisi kertoi aiemmin ottaneensa yhden miehen kiinni sillalla.
Poliisi uskoo, että useat ihmiset ovat saaneet vammoja.

Jalankulkijat taltuttivat epäillyn

Tapahtumat lähtivät liikkeelle, kun sillan ympäristöstä alkoi tulvia havaintoja laukauksista.

BBC:n mukaan tapahtumasta pyöri päivän mittaan sosiaalisessa mediassa useita kuvia ja videoita, joissa sillalla olleet jalankulkijat ovat lähteneet taltuttamaan epäiltyä. Tämän jälkeen aseistettu poliisi lähestyy ihmisjoukkoa ja pyytää siviileitä siirtymään syrjään. Sitten poliisi näyttää ampuvan laukauksen.

Pormestari: Lontoon oltava yhtenäinen terrorin edessä

Myös Lontoon pormestari Sadiq Khan vahvistaa, että useat ihmiset ovat saaneet vammoja välikohtauksen yhteydessä. Hänen mukaansa joidenkin vammat ovat vakavia.

Khan julkaisi lisäksi lausunnon tapahtumista Twitterissä. Hän kiitteli viranomaisten toimintaa ja kertoi, että lontoolaisten pitää pysyä vahvana ja yhtenäisenä terrorin edessä.

– Ne, jotka pyrkivät hyökkäämään meitä vastaan ja saamaan meidät jakaantumaan, eivät tule ikinä siinä onnistumaan, Khan kirjoitti.

Boris Johnson seuraa tilannetta

Britannian pääministeri Boris Johnson kertoo seuraavansa London Bridgen tilannetta.

– Minua päivitetään London Bridgen välikohtauksen tiimoilta ja haluan kiittää poliisia ja pelastuslaitosta palveluksestaan sekä välittömästä reaktiostaan, Johnson kertoo toimistonsa julkaisemassa tviitissä.

Guardianin mukaan Johnson on palaamassa vaalipiiristään takaisin pääkaupunkiin, jossa hän saa lisäpäivityksiä tilanteesta. Lehti pohjaa tietonsa lähteeseen pääministerin toimistosta.

Johnsonin lisäksi muun muassa maan sisäministeri Priti Patel ja työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn jakoivat huolensa Twitterissä ja kiittelivät poliisia.

Suomen suurlähetystö Lontoossa kertoi seuraavansa tilannetta ja pyysi tviitissään sillan lähellä olevia seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita.

Päivitetty 19.35: Pormestarin kommentti, Boris Johnson
Päivitetty 20.28: Iskussa kuoli kaksi ulkopuolista

Lue myös:

    Uusimmat