Mainos

BBC: Lontoon iskujen tekijät poliisin tiedossa – uusia ratsioita Itä-Lontoossa

3:57

Lontoon poliisi kertoo, että se tietää myöhään lauantaina tapahtuneen terrori-iskun kolmen tekijän henkilöllisyyden, uutisoi BBC.

Poliisin mukaan tekijöiden nimet julkaistaan heti, kun se on tutkinnan kannalta mahdollista.

Poliisi on myös tehnyt aikaisin aamulla kaksi uutta ratsiaa Itä-Lontoon alueella ja ottanut kiinni useita ihmisiä.

Lontoon poliisikomentajan Cressida Dickin mukaan poliisi on saanut haltuunsa valtavan määrän tutkinta-aineistoa tutkittuaan iskussa käytettyä pakettiautoa "hyvin tarkasti".

– Meille on erittäin tärkeää saada selville, toimivatko hyökkääjät yhteistyössä kenenkään muun kanssa, Dick sanoi BBC:n haastattelussa.

Aiemmin Britannian poliisi kertoi, että tutkinnan aikana on pidätetty seitsemän naista ja viisi miestä. Poliisi kertoi asiasta tiedotteessa. Nuorin pidätetyistä on 19-vuotias nainen ja vanhin 60-vuotias nainen. Yhtä naista lukuun ottamatta kaikki pidätetyt otettiin kiinni samasta osoitteesta.

Yksi pidätetyistä on jo vapautettu. 55-vuotias mies on päästetty menemään ilman syytteitä, tiedotteessa kerrottiin.

Isis väittää tehneensä iskun

Äärijärjestö Isis väittää olevansa Lontoon terrori-iskun takana. Muun muassa asiasta uutisoivan BBC:n mukaan äärijärjestö kertoo asiasta Amaq-propagandatoimistonsa välityksellä.

Isis on väittänyt olleensa myös viime kuussa Manchesterissa tehdyn iskun takana.

Britannian pääministeri Theresa May syytti sunnuntaina "julmaa" islamistista ideologiaa ja vannoi, että verkossa leviävää ääriaineistoa vastaan ryhdytään ankariin toimenpiteisiin maailmanlaajuisesti. May varoitti, että hyökkääjät "matkivat toisiaan".

Iskun uhreja muistetaan maanantai-iltana iskupaikkaa lähellä sijaitsevan Tower Bridgen lähistöllä järjestettävässä muistotilaisuudessa.

Yksi kuolonuhreista nimettiin

Yksi iskun kuolonuhreista on nimetty, kertoo muun muassa Guardian. Kanadalaisen Christine Archibaldin perhe on julkaissut tiedotteen, jossa he kertovat Archibaldin saaneen surmansa iskussa.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau oli jo aiemmin kertonut, että yksi iskussa surmansa saaneista oli kanadalainen.

Lisäksi kuolonuhrien joukossa on kerrottu olevan ainakin yksi ranskalainen. Ranskan ulkoministerin Jean-Yves Le Drianin mukaan iskussa haavoittui lisäksi seitsemän ranskalaista, joista neljä on kriittisessä tilassa.

Myöhään lauantaina tapahtunut terrori-isku oli Britannian kolmas alle kolmen kuukauden sisällä. Hyökkäyksessä kuoli ainakin seitsemän ihmistä ja haavoittui kymmeniä, joista noin 20 oli sunnuntai-iltana kriittisessä tilassa.

Suomen ulkoministeriön mukaan tietoa suomalaisista uhreista ei ole.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.