Tämä lähes puolet alkuperäistä suurempi Kuplavolkkari on liikenteessä hillittömän hauska näky

Kuplavolkkari 70 vuotta Suomessa – Uutisaamussa tutustuttiin legendaan 5:49
Kuplavolkkari eli Volkswagen Beetle saapui Suomeen ensi kertaa tasan 70 vuotta sitten. 12 Kuplaa luovutettiin omistajilleen Helsingin Suurtorilla 9. kesäkuuta 1950. Alkuperäisestä tusinasta vain kolme on jäljellä, ja yksi niistä vieraili Maikkarin Uutisaamussa keskiviikkona 10.6.2020. Ivan Puopolon haastateltavana Volkswagen Suomen johtaja Mikko Mykrä.

Kuplat ovat sympaattisia autoja, mutta tämä jättiläisversio legendaarisesta Volkswagenista on todellinen päidenkääntäjä.

Kalifornialainen Scott Tupper ja hänen isänsä ovat rakentaneet hyvin erikoislaatuisen Kuplan. He nimittäin käytännössä suurensivat perheen vuosimallin 1959:n Volkkarin lähes puolta isommaksi.

– Ajattelimme isäni kanssa, että olisi mukavaa, jos meillä olisi Volkkari, jolla ei tarvitsisi pelätä liikenteessä jyrätyksi joutumista, Scott Tupper kertoo.

Alkuperäisenä tarkoituksena oli tehdä autosta 50 prosenttia esikuvaansa suurempi, mutta sillä ei olisi saanut ajaa yleisillä teillä. Tämä pakotti kaksikon kompromissiin, ja lopputulos on näin ollen "vain" 40 prosenttia alkuperäistä isompi.

Moottorina 5,7-litrainen V8

Kaikki alkuperäisen Kuplan osat on huolella suurennettu tietokoneohjelmaa hyödyntäen. Ulkoisesti auto onkin suurin piirtein identtinen esikuvansa kanssa, mutta kaikki on vain paljon suurempaa.

"Huge Bug" kunnioittaa alkuperäistä Kuplaa sekä ulkoa että sisältä, mutta konepellin alla on ymmärrettävästi tämän päivän tekniikkaa. Alusta ja 5,7-litrainen V8 ovat peräisin Dodgelta.

Alla olevalla videolla he kertovat, että moni ihastelija on halunnut ostaa rakkaudella rakennetun erikoisuuden, mutta ainakaan toistaiseksi kaksikko ei ole suostunut luopumaan silmäterästään.

Katso alta video erikoisesta jätti-Kuplasta.

Lähde: Barcroft Cars, Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat