Mainos

Viimeinen kuva vain tunti ennen katoamista – 7-vuotiaan Kyronin tapaus on todellinen mysteeri

Viisi vuotta sitten Kyron Horman vaikutti varsin onnelliselta pojalta. 7-vuotias Kyron oli tehnyt esitelmän puusammakoista, jota hän esitteli ylpeänä koulunsa tiedemessuilla 4. kesäkuuta. Tapahtumassa napattiin Kyronista myös kuva. Tunti kuvan ottamisen jälkeen poika oli kadonnut.

Viimeinen henkilö, jonka tiedetään nähneen Kyronin, oli tämän äitipuoli Terri Horman. Äitipuoli oli vienyt pojan tiedemessuille aamulla kello kahdeksan. Tämän jälkeen äitipuoli oli saattanut pojan Portlandissa sijaitsevan koulun käytävälle 8.45.

Poliisin mukaan poika oli nähty koulussa viimeisen kerran kello yhdeksältä. Poliisi ei ole kuitenkaan paljastanut, kuka näki Kyronin viimeisen kerran, kertoo NBC:n paikalliskanava KGW.

Pojan katoaminen havaittiin, kun tämä ei saapunut kotiin odotetusti koulubussilla kello 15.45. Äitipuoli soitti tuolloin kouluun, josta ilmoitettiin että opettaja oli merkinnyt pojan poissaolevaksi. Äitipuoli soitti tämän jälkeen hätäkeskukseen.

Alueen koulut lähettivät kaikille vanhemmille katoamisilmoituksen pojasta. Poliisi etsi poikaa koulusta jäljityskoirien kanssa. Koulun jokainen huone ja komero tutkittiin, poikaa etsittiin jopa koulun katolta.

Paha äitipuoli?

Tutkijoiden kiinnostuksen kohteeksi tapauksessa nousi pian pojan viimeksi nähnyt äitipuoli Terri. Muutamia viikkoja pojan katoamisen jälkeen tapaus sai dramaattisen käänteen, kun Kyronin isä Kaine Horman sai tutkijoilta tiedon, että Terrin epäiltiin palkanneen jonkun surmaamaan puolisonsa.

KWG:n saamien mukaan poliisi suunnitteli Terrin pidättämistä 26. kesäkuuta. Surmaajaksi palkattu mies teki yhteistyötä viranomaisten kanssa ja meni tapaamaan Terriä salakuuntelulaitteilla varustettuna. Poliisi suunnitteli pidättävänsä Terrin, mikäli tämä paljastaisi keskustelussa itsensä. Terri oli kuitenkin katkaissut keskustelun lyhyeen.

Myöhemmin samana päivänä Kaine muutti välittömästi pois parin yhteisestä kodista ja vei mukanaan parin 19 kuukautta vanhan tyttären. Tapausta seurasi riitaisa ero-oikeudenkäynti ja huoltajuustaistelu.

Poliisi teki Kyronin katoamiseen liittyen valheenpaljastustestin sekä Kyronin isä Kainelle että tämän biologiselle äidille Desiree Youngille, jotka molemmat läpäisivät testin. Äitipuoli Terrille samainen testi tehtiin kahdesti.

Äitipuolta vastaan ei ole missään vaiheessa nostettu syytteitä katoamisesta. Poliisi nosti Terrin kuitenkin esille suoraan koululaisten vanhemmille tehdyissä kyselyissä. ”Näitkö Kyronin äitipuoli Terriä koulussa tai koulun lähistöllä 4.6.2010?” ”Näitkö valkoista Ford-250-autoa (äitipuolen automalli) koululla tai koulun lähistöllä?”

Terrin sukulaiset ja ystävät ovat puolustaneet tätä ja sanoneet äitipuolen joutuneen tapauksessa syyttömänä silmätikuksi. Niin Terrin isä kuin tämän paras ystävä ovat kuvanneet naista hyväksi äidiksi. 

Halusi eroon nimestään katoamistapauksen vuoksi

– Hänet täytyy löytää. Rakastan poikaani ja haluan hänen palaavan kotiin enemmän kuin kukaan muu, Terri kommentoi oikeudenistunnossa, jossa hän haki nimenmuutosta.

Terri halusi vaihtaa nimensä Claire Stella Sullivaniksi päästäkseen eroon Horton-nimen ja Kyronin katoamisen mukanaan tuomasta leimasta. Äitipuoli perusteli nimenvaihtoa uuden elämän aloittamisella eron jälkeen, mutta myös tyttärensä turvallisuudella. 

– Hänen ja minun turvallisuuteni vuoksi, se olisi parasta.

– Henkeäni on uhattu, kuten myös vanhemman poikani. Joten meidän turvallisuutemme kannalta ja uuden elämän aloittamiseksi, se olisi hyvä ajatus.

Oikeudessa neljä naista todisti Terrin nimenvaihdosta vastaan perusteenaan nimenomaan pitää Kyronin tapaus äitipuoleen liitettynä. Tuomari lopulta hylkäsi Terrin anomuksen.

– Osuutesi Kyron Hormanin katoamiseen on yleisen kiinnostiuksen kohde, tuomari perusteli.

– Osa sanoo, että sinulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Osa taas uskoo, että sinulla on. Niin kauan kun tämä tapaus on ratkaisematon ja ennen kuin olet antanut lisätietoa siihen liittyen, ei ole yleisön edun mukaista vaihtaa nimeäsi.

Isä uskoo Kyronin olevan elossa

Pojan katoamisesta tuli tuhatpäin vihjeitä, jotka eivät ole toistaiseksi johtaneet minkäänlaiseen läpimurtoon. Kyronin tapausta on pidetty todella harvinaisena, koska pojan katoamispaikka näyttäisi olevan koulu. Kouluja on totuttu kuitenkin ajattelemaan turvallisina paikkoina. Tapaus nostikin Yhdysvalloissa esiin vaatimukset pakollisten valvontakameroiden asettamisesta kaikkiin kouluihin.

Pojan katoaminen on ihmetyttänyt myös siksi, että ihmisiä vilisevästä koulusta pitäisi ainakin mahdollisia silminäkijöitä löytyä. Kyronin tapauksessa jäljet eivät kuitenkaan tunnu johtavan minnekään.

Nyt, viisi vuotta myöhemmin Kyronin isä Kaine ei ole luopunut toivostaan löytää poikaa. Kaine uskoo Kyronin olevan yhä elossa.

KWG:n haastattelussa isä Kaine totesi uskovansa Terrin liittyvän pojan katoamiseen. Hän epäilee myös, ettei Terri toiminut yksin:

– Joku muu liittyy katoamiseen ja tutkijoiden tulisi selvittää muita polkuja, jotka paljastaisivat kuka tai ketkä nuo henkilöt ovat.

– Meidän täytyy löytää hänet. Meidän täytyy tuoda hänet kotiin.

Multnomah Countyn sheriffin mukaan tapauksen tutkimukset ovat yhä käynnissä. Sheriffi on luvannut 50 000 dollarin palkkion pojan löytymiseen johtavasta vihjeestä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.