Mainos

14 vuotta sitten pikkutytöt lähtivät leikkimään – katosivat jäljettömiin

Päivälleen 14 vuotta sitten 10-vuotias Tionda Bradley sekä tämän 3-vuotias pikkusisko Diamond katosivat Yhdysvalloissa Chicagossa.

Tionda ja Diamond nähtiin viimeisen kerran heinäkuun 6. päivä. Tyttöjen äiti Tracey Bradley kertoi jättäneensä tytöt nukkumaan sohvalle. Äidin mukaan tytöt olivat tottuneet olemaan kahden kesken, sillä Tracey oli yksinhuoltaja.

Äidin palattua takaisin kotiin, tämä oli kertomansa mukaan löytänyt Tiondan kirjoittaman lapun, jossa tämä kertoi tyttöjen menneen kauppaan ja sitten leikkipuistoon.

Viimeinen havainto tytöistä oli tehty leikkimässä naapurustossa. Tämän jälkeen tytöt katosivat jäljettömiin.

5000 rakennusta haravoitiin, tuhansia haastateltiin

Tyttöjen katoamisesta käynnistettiin valtavat etsinnät, isoimmat mitä Chicagossa oli koskaan aiemmin tehty. Etsintöihin osallistui sata poliisin tutkijaa kellon ympäri.

Tyttöjen koti tutkittiin, etsintöjä tehtiin läheisellä järvellä ja hylätyn kirkon kellarissa. Poliisi haravoi läpi myös peltoaukiota, junanvaunuja sekä 5000 rakennusta. Tuhansia ihmisiä haastateltiin katoamiseen liittyen.

Tutkinassa ei kuitenkaan syntynyt tulosta.

Vuonna 2002 tapauksessa luultiin tapahtuneen läpimurto, kun läheiseltä järveltä löydettiin lapsen sormea muistuttava luu. Luu osoittautui kuitenkin vesiperäksi, sillä kyseessä ei ollut ihmisen luu.

Vuonna 2004 Chicagon poliisi tutki puolestaan valvontakameravideota Indianapolisista. Tiondan ja Diamondin epäiltiin näkyvän Wal-Martissa kuvatulla videolla. Tämäkin johtolanka osoittautui tuloksettomaksi.

Vuonna 2005 kaupungissa sijaitsevalta teollisuusalueelta löydettiin ihmisen jäänteitä. Löydetyt luut eivät kuitenkaan kuuluneet kummallekaan Bradleyn sisaruksista.

Äidin käytös ihmetytti

Kiinnostus tapauksen ympärillä hiipui hiljalleen mediassa kuin tyttöjen naapurustossakin. Yhtenä syynä tähän pidettiin tyttöjen äidin käytöstä. Poliisin mukaan äiti Tracey käyttäytyi yhteistyöhaluttomasti tyttöjen katoamiseen liittyen – syytös, jonka äiti on kiistänyt. Poliisi teki äidille lopulta valheenpaljastustestin, jonka tämä läpäisi.

Paikallisen pastorin mukaan äidin käytös tuntui kuitenkin häiritsevän myös paikallista mustaa yhteisöä. Heidän mukaan äiti ei surrut tarpeeksi avoimesti tai vaikuttanut järkyttyneeltä puhuessaan. Äitiä ei kuitenkaan missään vaiheessa syytetty katoamisesta.

Äitiä aktiivisemmin tyttöjen katoamistapauksessa roolia ottikin tyttöjen isotäti Sheliah Bradley-Smith. Smith kertoi vuona 2011 epäilevänsä, että tyttöjen katoamisen takana olisi joku perheen tuttu.

– Uskon että kyseessä oli joku, joka oli hyvin tuttu Tiondan ja Diamondin äidin kanssa, Bradley-Smith kertoi CNN:n haastattelussa.

– Viesti, se ei ollut kirjoitettu siihen tapaan kuin Tionda puhui… hänet oli opastettu kirjoittamaan tuo viesti.

Hyytävä vihje tuntemattomalta naiselta

Vuonna 2013 isotäti kertoi saaneensa vihjeen tyttöjen katoamiseen liittyen Indianassa asuvalta naiselta. Isotädin mukaan nainen oli lähettänyt tälle sähköpostin, jossa totesi sydämellään olevan painavaa asiaa.

Bradley-Smithin mukaan nainen kirjoitti, että sinä päivänä kun Diamond ja Tionda katosivat, naisen poikaystävä oli tullut kotiin selvästi järkyttyneenä ja kertonut sotkeneensa asiansa. Naisen mukaan mies oli sanonut jotain sen tapaista kuin ”hän näki sen, minun oli pakko tappaa hänet.”

Poliisi ei vahvistanut Bradley-Smithin kertomia yksityiskohtia, eikä uusia käänteitä katoamistapauksessa. Poliisin mukaan tapausta tutkittiin tuolloin kuitenkin yhä aktiivisesti.

Tyttöjen katoaminen on edelleen mysteeri.

FBI on luvannut 10 000 dollarin palkkion Tiondan ja Diamondin löytymiseen johtavasta tiedosta ja palkkio on yhä voimassa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.