Tämä jouluelokuva on pitänyt pintansa jo 15 vuotta – katso 12 yllättävää faktaa The Holidayn kulisseista!

The Holiday -elokuva on monen joulusuosikki. Elokuvan käsikirjoittaja paljastaa yllättäviä faktoja kuvauksista.

Monen jouluun on vuodesta 2006 saakka kuulunut oleellisesti yksi elokuva: The Holiday. Tämä jo legendaariseksi jouluelokuvaksi muodostunut leffa kertoo kahdesta naisesta, jotka ovat lopen kyllästyneitä omiin tilanteisiinsa ja päättävät vaihtaa asuntojaan joulun ajaksi.

Englantilainen Iris pääsee kodinvaihtajaksi Los Angelesiin ja kalifornialainen Amanda taas lumiseen Englantiin.

Koska kyseessä on romanttinen komedia, uusissa joulukodeissa tietysti ihastutaan ja rakastutaan päätä pahkaa paikallisiin komistuksiin. 

E! Online listasi 12 faktaa, jotka avaavat elokuvaa sen faneille jälleen ihan uudella tavalla.

1. Naishahmot kirjoitettiin juuri kyseisille näyttelijöille

Elokuvan ohjaaja Nancy Meyers kirjoitti elokuvan naispäähahmot, Iriksen ja Amandan juuri Kate Winslet ja Cameron Diaz mielessään. 

– Luulen, että käsikirjoittaja valehtelisi, jos hän sanoisi, että ei mieti ketään tiettyä, kun kirjoittaa. On luonnollista fantasioida siitä, kuka roolin näyttelisi, Meyers kertoo.

2. Winsletin roolittaminen oli oikeastaan itsestäänselvyys

Kate Winsletin roolittaminen elokuvaan oli käytännössä täysin itsestäänselvyys.

– Jos kirjoitat 30-vuotiaasta naisesta Englannissa, mietit luonnollisesti Kate Winsletiä, hän on vain yksi parhaista näyttelijöistä, Meyers toteaa.

3. Winslet oli varma, että saa potkut elokuvasta

Vaikka Iriksen rooli oltiin kirjoitettu täysin Kate Winslet mielessä, tähti itse oli varma siitä, että hän saisi potkut elokuvasta.

– En ollut ikinä tehnyt romanttista komediaa tai jotakin, mikä olisi määritelty niin. Olin niin innoissani tekemässä jotain uutta, mutta samalla myös hermostunut. Pelko siitä, että osaanko olla hauska on kamala asia olla huolissaan. Jude (Law) ja minä puhuimme puhelimessa paljon, ennen kuin aloitimme kuvaukset. "Voi luoja, he antavat meille potkut! He roolittavat uudestaan! Mitä jos emme saa heitä nauramaan?" Tiedätkös, hyvin hermostuneita koko asiasta, Winslet kertoo.

4. Myös Diazin valinta rooliin oli selvää

Käsikirjoittaja Meyersille Cameron Diaz oli selvä valinta, kun hahmona oli Kaliforniassa asuva elokuvatrailereiden editoija, joka ei ikinä itke.

– Cameron on loistava komedianäyttelijä ja olin tätä mieltä jo ennen kuin roolitin hänet ja sen jälkeenkin hän on innostanut minua, Meyers toteaa.

Meyersin mukaan on hyvin haastavaa olla samaan aikaan söpö, seksikäs, hauska ja "tyttöystävällinen", kuten Diaz on.

– Olen kiinnostunut elokuvissani ainoastaan naisista, joista naisetkin pitävät, en todennäköisesti tule ikinä työskentelemään sellaisten tyttöjen kanssa, joista vain miehet pitävät, sillä en vain ymmärrä heitä. Cameron on todella "tyttöjen tyttö" ja pojat luonnollisesti jumaloivat häntä. Hän vaikutti täysin oikealta valinnalta "kaliforniatytöksi", Meyers kommentoi.

5. Jude Law ei ollut käsikirjoittajien ykkösvalinta

Jude Law hurmasi miljoonat elokuvankatsojat roolissaan yksinhuoltajaisä Grahamina, mutta näyttelijä ei ollut varsinaisesti hän, jota Meyers oli alunperin rooliin kaavaillut.

– Juden hahmo kehittyi enemmän kirjoittamisen aikana kuin kukaan toisista. Laitoin hänet tavallaan sellaisten käänteiden läpi, mitkä eivät olleen odotettavissa. Kun olin valmis, niin tietysti heti ajattelin Jude Lawta.

Meyersin mukaan Jude Law on tietysti ilmeisen komea ja lahjakas näyttelijä, mutta hän ei ollut aivan varma, sopisiko mies juuri romanttiseen komediaan.

– Tapasin hänet ja kävimme käsikirjoituksen läpi yhdessä ja hän vain tajusi sen heti. Hänellä ei vain ollut aikaisemmin mahdollisuutta tehdä vastaavaa, Meyers kertoo.

6. Jack Black vakuuttii roolillaan School of Rockissa

Meyers paljastaa kirjoittaneensa Milesin, Iriksen rakkauden kohteen roolin Jack Blackille nähtyään miehen roolisuorituksen elokuvassa School of Rock

– Minä yksinkertaisesti ihailin häntä, mielestäni hän ponnahti ruudulta. Hän puhutteli minua yleisön jäsenenä, Meyers kertoo.

Meyers kertoo, että Black on sellainen näyttelijä, kenelle hän halusi kirjoittaa roolin elokuvaan, vaikka tiedostaakin, että tämä ei ole varsinaisesti "perinteisesti komea", mutta silti hellyyttävä ja rakastettava.

– Se oli minun tapani sanoa, että tämä on oikean tyyppinen mies, tältä suurin osa miehistä näyttää, jos he ovat onnekkaita, hän on hellyyttävä, joten miksi ei? Jokaisella on sydän ja ansaitsee rakastua ja ansaitsee saada mahtavan tytön. Joten minä järjestin hänet yhteen Kate Winsletin kanssa, Meyers kertoo.

7. Black suostui elokuvaan, koska fanitti Winsletiä

Meyers yritti hurmata epävarman Blackin mukaan elokuvaan pastailallisella, mutta lopulta mies suostui hommaan juuri vastanäyttelijänsä ansiosta.

– Kate oli mahtava, kuten olin olettanutkin. Se oli suuri syy siihen, että halusin tehdä elokuvan. Olin hänen suuri faninsa ja rakastan hänen työtään ja näyttelemistään, Black kommentoi.

8. Blackin suorasukaisuus pääsi osaksi käsikirjoitusta

Yksi elokuvan hauskimmista kohtauksista oli Milesin ja Iriksen välillä tapahtunut kohtaus, jossa Miles kulkee hieman liian läheltä Iristä ja Miles pahoittelee "rintojen sipaisua" (boob graze). Kohtaus ei ollut alkuperäisessä käsikirjoituksessa, mutta päätyi siihen kuvauksissa sattuneen "välikohtauksen" seurauksena.

– Yhtenä päivänä kuvauksissa hän törmäsi minuun ja totesi, "Oi, anteeksi rintojen sipaisusta". Nauroin niin paljon, koska miehet törmäävät naisiin jatkuvasti tuolla tapaa ja esittävät, ettei sitä tapahtunut, mutta hän sanoi heti anteeksi, joten kirjoitin sen seuraavaan kohtaukseen, jonka he kuvasivat, Meyers kertoo.

9. Winsletin ex-poikaystävä myös näytteli ex-poikaystävää

Rufus Sewell, joka näytteli elokuvassa Kate Winsletin roolihahmon Iriksen kamalaa ex-poikaystävää Jasperia, on oikeastikin Winsletin ex-poikaystävä. Sewell ja Winslet tapailivat 1990-luvulla parin kuukauden ajan. Kuvauksissa ei kuulemma kuitenkaan ilmennyt tämän takia epämukavuutta.

– Se oli aivan ok. En ollut nähnyt häntä pitkään aikaan, mutta pysyimme ystävinä. Se ei ollut oikeasti iso asia. Olin innoissani siitä, että hän sai roolin, Winslet kertoo.

10. Iriksen mökki rakennettiin puhtaasti kuvauksia varten

Amandan koti Los Angelesissa on elokuvissa loistelias, mutta Iriksen söpö mökki maalla oli se, joka hurmasi katsojat ja kuvausryhmän. Tuottajat löysivät alunperin hurmaavan näköisen mökin, mutta päättivät kuitenkin rakentaa puhtaasti kuvauksia varten rakennuksen lähemmäs Lontoota.


Rosehill Cottage rakennettiin vain kahdessa viikossa.

– Rakensimme seinät ja laitoimme puut paikoilleen. Se oli oikeasti vain tyhjä pelto. Se oli varsinainen turistinähtävyys sen aikaa, kun se oli pystyssä. Valitettavasti rakennus purettiin kuvausten loppumisen jälkeen, Meyers kertoo.

Sisäotokset Iriksen mökistä kuvattiin studiolla ja Meyers vielä ohjeisti kuvaaja Dean Cundeyta ottamasta laajakuvaotoksia, jotta mökki tuntuisi edelleen pieneltä ja kotoisalta.

11. Ohjaaja "pakotti" Lindsay Lohanin elokuvaan

Traileria, jota Amandan yhtiö editoi elokuvassa, tähdittivät näyttelijät Lindsay Lohan ja James Franco.

– Tunnen Lindsayn koska ohjasin Ansa vanhemmille ja kerroin hänelle, että hän on minulle kaiken velkaa joten pakotin hänet siihen. Soitin hänelle ja sanoin: "Sinun täytyy tehdä tämä minulle", mutta hän oli oikeasti hyvin mukana, Meyers kertoo.

James Francon Meyers oli taas tavannut muutamissa illallisjuhlissa ja heillä oli yhteisiä ystäviä. Myös Lohan ja Franco tunsivat toisensa entuudestaan.

12. Dustin Hoffman päätyi elokuvaan puolivahingossa

Dustin Hoffmanin cameo-rooli elokuvassa ei ollut laisinkaan etukäteen suunniteltu. Hoffman sattui vain ajamaan kaupan ohi, jossa kohtausta kuvattiin ja hän pysähtyi katsomaan, mitä elokuvaa siellä ollaan tekemässä.

Hoffman jutteli hetken Meyersin kanssa, jonka jälkeen Meyers oli todennut, että hänellä on idea ja yhtäkkiä Hoffman olikin elokuvassa.

– Olin hölmö, enkä neuvotellut yhtään, Hoffman kertoi vieraillessaan The Tonight Show With Jay Lenossa vuonna 2006.

Lähde: E! Online

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja