Tämä järeä katumaasturi valittiin maailman kauneimmaksi autoksi

3:37

Volvo XC60:lle myönnettiin eilen New Yorkin autonäyttelyssä vuoden parhaan auton titteli. Se oli ehdolla myös maailman kauneimman auton palkinnon saajaksi, mutta voitto meni loppujen lopuksi Isoon-Britanniaan.

VIDEO: Range Rover Velar – brittiläinen haastaja saksalaiselle premiumille

New Yorkin kansainvälisen autonäyttelyn yhteydessä palkittiin ansioituneita autovalmistajia ja -malleja. Vaikka suurin mielenkiinto kohdistuikin vuoden auton valintaan, ei designpalkinnonkaan tärkeyttä sovi aliarvioida.

Yhteensä 82 tuomaria 22 eri maasta valitsivat vuoden kauneimmaksi luomukseksi Range Rover Velarin. Lähes viisi metriä pitkä ja liki kaksi metriä leveä lifestyle-Lantikka ei ole tämän tittelin tyypillisin voittaja, mutta maailma muuttuu. Eikä brittivalmistajan suunnitteluosaston työtä voi haukkuakaan; Velar on nimittäin erittäin upea ilmestys niin ulkoa kuin sisältäkin.

Finaalissa Velar päihitti Volvo XC60:n lisäksi myös Lexus LC:n.

Velar maksaa Suomessa halvimmillaan 78 000 euroa, mutta hintahaitarin yläpäästä löytyy yli 140 000 hintainen HSE-versio. Siihen sitten vielä herkut päälle.

***

6:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.