Tämä F1-lähetyksessä kuultu historiallinen radioviesti hämmensi – kilpailunjohtaja kertoi, miksi Toto Wolffin ärähdys ajettiin sadoille miljoonille tv-katsojille

0:39
Tämä Toto Wolffin radioviesti kilpailunjohtaja Michael Masille oli sikäli historiallinen, että tallien ja johtokeskuksen välistä radioliikennettä ei aiemmin ole kuultu tv-lähetyksissä.

F1 teki sunnuntaina jotain täysin uutta, kun sadat miljoonat tv-katsojat kuulivat Mercedes-pomo Toto Wolffin radioviestin Espanjan GP:n johtokeskukseen.

Wolff lähestyi suoraan kilpailunjohtaja Michael Masia, kun kierroksella ohitettavana ollut Haas-tulokas Nikita Mazepin hidasti kisan voittoon ajanutta Lewis Hamiltonia 26. kierroksella. Hamilton oli tuolloin kilpailun kärjessä, kun Red Bullin Max Verstappen oli tullut hänen edeltään varikolle pari kierrosta aiemmin. 

– Michael, siniset liput. Michael, tämä kaveri saa meidät häviämään sijoituksen, Wolff sanoi.

Hamilton tuli varikolle pari kierrosta myöhemmin, ja palattuaan radalle hän oli viiden sekunnin päässä Verstappenista.

Masin mukaan siitä, että johtokeskukselle tarkoitettuja radioviestejä ajetaan tv-lähetyksessä, on sovittu F1:n ja FIAn kesken. Eiliseen saakka tv-katsojat olivat kuulleet vain kuljettajan ja tallin välisiä keskusteluita.

– Tämä tuli esile F1-komission viimevuotisessa tapaamisessa, jotta fanit voisivat kuulla meidät osana tv-lähetystä, Masi sanoi.

 – F1 on tehnyt aiemmin kokeiluja taustalla, ja kaikille talleille kerrottiin, että tänä viikonloppuna johtokeskukselle lähetettyjä radioviestejä kuultaisiin suorassa lähetyksessä.

Tallien ja johtokeskuksen väliset radioviestit ovat normaali osa GP-viikonlopun toimintaa. Masin mukaan on kuitenkin harvinaista, että Wolff on näissä keskusteluissa äänessä.

– Kuulen Totosta erittäin harvoin, Masi sanoi RaceFans-sivuston mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja