Tämä eroottinen leikki onkin laitonta

Ulkona rakasteleminen kiinnostaa suomalaisia. Himon hetkellä harva muistaa, että seksi julkisella paikalla on tosiasiassa rikos.

Rikosylikonstaapeli Jani Saarimäki Varsinais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että kesä innostaa yhä useampaa suomalaista kiellettyihin puuhiin julkisella paikalla. Mitä näkyvämmällä paikalla seksiä harrastaa, sitä todennäköisemmin seurauksena voi olla sakkorangaistus.

Riski kiinnijäämisestä kiinnostaa ihmisiä sen verran, että moni uskaltautuu lemmenleikkeihin vaikkapa metsässä, rannalla tai niityllä. Myös puistot ovat rohkeimpien mieleen.

Kovin hanakasti ihmiset eivät seksin harrastamisesta julkisella paikalla poliisille ilmoittele, Saarimäki myöntää. Liian avoimeen käyttäytymiseen ei kuitenkaan sovi ryhtyä, erityisesti jos lähistöllä lapsia.

Saarimäki kertoo, että rangaistus julkisella paikalla rakastelusta pohjautuu rikoslain 17 luvun pykälään 21. Teko on tuomittava, jos julkisesti sukupuolisiveellisyyttä loukkaava teko aiheuttaa pahennusta. Tällöin tekijä on tuomittava, "jollei teosta muualla laissa säädetä rangaistusta, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi".

– Käytännössä kyse on useimmiten sakoista, Saarimäki sanoo.

Lue myös:

AVA/Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja