Tämä ei ole vahinko: ABC:n hintapylväässä seisoo lukema 0,350 euroa

Oravaisten ABC on S-ryhmän mukaan Suomen ensimmäinen huoltoasema, jonka hintapyloniin on lisätty lataussähkön kWh-hinta.

Oravaisten ABC:llä avattiin hiljattain uusi latausasema, jossa sähköautoilijoita palvelee neljä enintään 200 kilowatin tehoista suurteholaturia. Samalla huoltoaseman hintapyloniin lisättiin tieto pikalatauksen hinnasta.

ABC:n tiedotteen mukaan kyseessä on Suomen ensimmäinen huoltoasema, jonka pylonissa on polttoaineiden hintojen lisäksi myös lataussähkön hinta.

ABC:n suurteholatauksen hinta on 35 senttiä kilowattitunnilta. Se on hieman enemmän kuin K-Latauksen 33 sentin kWh-hinta.

Näinkö laturille jonotetaan jatkossa?

Heinolan ABC:llä puolestaan testataan toista Suomen ensimmäiseksi tituleerattua ratkaisua, sähköautoilijoiden jonotusaluetta.

– Heinolan aseman ohi kulkee yksi Suomen vilkkaimmista lomareiteistä, joten uudistus selkeyttää latauksen odottamista mahdollisina ruuhka-aikoina, tiedotteessa kerrotaan.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Näin ajat sähköautolla taloudellisesti 10:25
Sähköautoilu ei ole automaattisesti taloudellista. Katso videolta vinkit, kuinka energiaa käytetään järkevästi.

Kauppojen latausverkostot laajentuneet lähes koko Suomeen

Sekä S-ryhmään kuuluva ABC-lataus että Keskon K-Lataus ja Lidl ovat ulottaneet latausverkostonsa miltei koko Suomeen aivan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta.

ABC-latauksen pohjoisimmat asemat löytyvät Inarista ja Ivalosta, K-Latauksen Äkäslompolosta ja Sodankylästä. Lidlin pohjoisin laturi sijaitsee niin ikään Sodankylässä.

ABC:n hintapylonin lisäyksestä kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lähteet: ABC, K-Lataus, Lidl

Lue myös:

    Uusimmat