ABC-asemalla menivät tankit sekaisin – tarkkaile autoasi: "Olemme erittäin pahoillamme"

Kolme tapaa selvittää: Kummalta puolelta auto tankataan? 0:58
Kaksi tapaa selvittää nousematta kuskin paikalta: Kummalta puolelta auto tankataan?

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO tiedottaa, että Kontiolahden ABC:llä on sekoittunut dieselpolttoainetta bensiinin sekaan viime perjantaina. Virhe havaittiin vasta sunnuntaina. Vahingosta kertoi ensimmäisenä Yle.

Jakeluyhtiön virheen vuoksi Kontiolahden ABC-asemalla viikonloppuna tankanneet ovat voineet saada autoonsa bensiiniä, jonka seassa on dieseliä.

PKO:n mukaan viime perjantain 16.6. kello 20.10 ja sunnuntain 18.6. kello 13.45 välisenä aikana 168 asiakasta tankkasi 98-oktaanista bensiiniä, jonka seassa oli pieni määrä dieseliä. PKO kertoo tiedotteessaan tavoittaneensa valtaosan viallista tuotetta tankanneista asiakkaista.

Väärän polttoaineen tankkaaminen voi aiheuttaa käyntihäiriöitä niin autoissa, veneissä kuin muissakin polttomoottorilaitteissa.

Riskinä käyntihäiriöt ja jopa vauriot

Mikäli asiakas on tankannut asemalla 98-oktaanista bensiiniä kyseisenä ajankohtana, ja huomaa autonsa tai veneensä käyttäytyvän normaalista poikkeavalla tavalla, kehotetaan asiakasta viemään ajoneuvonsa tai laitteensa pikimmiten huoltoon. Tankin tyhjentämisestä aiheutuneista kuluista tulee säilyttää kuitit ja tiedot vakuutusyhtiötä varten.

Nesteen tekninen asiantuntija Tuukka Hartikka kertoi MTV Uutisille muutama vuosi sitten, että diesel bensiiniauton tankissa voi johtaa monenlaisiin ongelmiin.

– Diesel bensiinin seassa aiheuttaa moottoriöljyn laimentumista eli toisin sanoen diesel bensiiniä raskaampana päätyy männänrenkaiden ohi voiteluöljyn sekaan ja siten huonontaa voiteluöljyn voiteluominaisuuksia. Usein diesel bensa-autossa aiheuttaa myös käyntihäiriöitä ja mahdollisesti vaurioita pakokaasujen puhdistusjäjestelmissä, Hartikka sanoi.

Inhimillinen erehdys

Kyseessä on PKO:n tiedotteen mukaan polttonestekuljetuksista vastaavan liikkeen inhimillinen erehdys, eli jakeluyhtiön kuljettaja on vahingossa tankannut 98-oktaanisen bensiinin säiliöön dieseliä.

– Olemme erittäin pahoillamme tästä virheestä ja sen asiakkaille aiheuttamasta ylimääräisestä vaivasta, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo tiedotteessa.

– Lopetimme bensiinin myynnin ABC Kontiolahdella heti, kun epäilys sekoittumisesta tuli ilmi,Härkönen sanoo.

Väärää polttoainetta tankanneita asiakkaita kehotetaan olemaan yhteydessä suoraan jakeluyhtiö ER-Kuljetuksen puhelinnumeroon 0400 518 427 lisäohjeiden saamiseksi ja hyvitysten hakemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat