Mainos

Talvivaaran jatkosta neuvotellaan "tiiviisti" – sinkin myynti vetää odotettua paremmin

Neuvottelut entisen Talvivaaran kaivoksen rahoituksesta ja omistuksesta jatkuvat. Kaivosta pyörittävän Terrafamen mukaan kaivoksen rahoituksesta ja uusien omistajien löytämisestä neuvotellaan loppuvuoden ajan erittäin tiiviisti.

– Neuvottelut rahoituksen osalta ovat aktiivisessa vaiheessa, mutta niistä ei ole mitään uutta kerrottavaa. Vuoden loppuun asti pyritään uutta rahoitusta löytämään, kertoo toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.  

2:08

Sinkin menekki parantanut tilannetta

Terrafame julkisti tänään tietoja alkuvuoden sujumisesta.

Yhtiön käyttökate oli tammi-kesäkuussa 98 miljoonaa euroa negatiivinen, mikä oli vajaa 13 miljoonaa euroa parempi tulos kuin oli budjetoitu.

Terrafamen mukaan tulosta kohensivat sinkin parantuneet myyntitulot ja kemikaalien käytön tehostuminen metallien talteenotossa. Sinkkiä myytiin alkuvuonna 3,8 miljoonan euron arvosta enemmän kuin yhtiö oli odottanut.  

2:06

Veden määrä vähentynyt

Valtion omistuksessa kokonaan oleva Terrafame on onnistunut vähentämään merkittävästi vesien määrää Talvivaaran entisellä kaivoksella.

Terrafame on pyörittänyt Talvivaaran kaivosta vuoden verran. Kaivosalueella oli vuosi sitten varastoituna noin 10 miljoonaa kuutiota vettä, kun määrä kesäkuun lopussa oli 7,2 miljoonaa kuutiota.  

Lukkaroisen mukaan vesien hallinnassa on auttanut muun muassa vähäsateinen kevät. Liuotuskasojen haihdutus on myös toiminut jonkin verran odotettua paremmin. Yhtiö arvioi yhä, että kaikkien varastoitujen vesien saaminen kaivosalueelta kestää yli viisi vuotta nykyisillä päästökiintiöillä.  

Terrafame tuotti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana malmia yhteensä 5,8 miljoonaa tonnia.  

9:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.