Mainos

Terrafamen liikevaihto ja tuotanto nousivat jyrkästi

Talvivaaran kaivosta pyörittävän Terrafamen liikevaihto nousi huhti-kesäkuussa 47 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 18 miljoonasta eurosta. Nikkelin ja sinkin tuotanto moninkertaistui ja ylsi kaikkien aikojen neljännesvuosiennätykseen.

– Jatkoimme vuoden toisella neljänneksellä tuotannon ylösajoa ja toiminnan vakiinnuttamista. Ensimmäisen vuosipuoliskon nikkelin tuotantomäärämme ylitti koko viime vuoden nikkelituotannon, kertoo toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen tiedotteessa.

Yhtiö tuotti huhti-kesäkuussa 5 176 tonnia nikkeliä ja 11 204 tonnia sinkkiä. Vuosi sitten vastaavat luvut olivat 1 754 ja 4 070 tonnia.

Lukkaroinen arvioi, että Terrafame saavuttaa täyden tuotantovauhdin vuoden 2018 kolmanteen vuosineljännekseen mennessä.

– Terrafamen toiminnan yksikkökustannukset nikkelitonnia kohti laskivat ennakoidusti ja olivat toisella vuosineljänneksellä jälleen kerran alhaisemmat kuin koskaan aiemmin yhtiön toiminnan aikana, Lukkaroinen sanoo.

Yhtiön tulos koheni vaikka pysyi tappiolla. Käyttökate oli 33 miljoonaa euroa miinuksella, kun vuosi sitten miinusta tuli 45 miljoonaa euroa.

Tuloksen tekoa haittasivat nikkelin maailmanmarkkinahinnan ja Yhdysvaltain dollarin epäsuotuisa kehitys.

Vesitilanne kehittynyt suotuisasti

Kaivoksen vesitilanne on kehittynyt suotuisasti. Yhtiön mukaan kevään sulamisvesistä huolimatta ympäristöluvan mukaista puhdistettujen vesien purkukiintiötä ei ole ollut tarvetta hyödyntää täysimääräisenä.

Terrafame kertoo hakevansa elokuun loppuun mennessä koko toiminnalleen uutta ympäristölupaa Pohjois-Suomen aluehallintoviranomaiselta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.