Mainos

Talvirenkaiden vaihtajan kannattaa katsoa säätä, ei kalenteria

Autoilijoiden ei kannata sännätä liian aikaisin renkaiden vaihtoon tänä keväänä. Ankara ja runsasluminen talvi on pikkuhiljaa takana, mutta aurinko ole vielä ehtinyt sulattaa läheskään kaikkia teitä kesärengaskuntoon.

Nastarenkaat saisi vaihtaa kesärenkaisiin viikon päästä pääsiäisestä eli 12. päivä ensi kuuta, mutta vaihtajan kannattaa tarkkailla ennen kaikkea sääoloja ja lämpötiloja. Nastarenkaita ei ole poliisin mukaan syytä vaihtaa pois autosta pelkän kalenterin perusteella.

- Ei missään tapauksessa kannata kiirehtiä renkaiden vaihtamista. Kelin mukaan pitää toimia, sanoo ylikomisario Petri Pahkin Liikkuvan poliisin Kuopion yksiköstä.

Pääsiäisliikenteeseen nastat alla

Pääsiäisen liikenteessä ajavien kannattaa pelata varman päälle ja antaa talvirenkaiden pyöriä edelleen auton alla.

- Etenkin, jos pääsiäismatka suuntautuu pohjoiseen päin, ehdottomasti kannattaa ajaa talvirenkailla. En usko, että syrjäiset ja pienemmät tiet sulaisivat niin paljon, että niillä pystyisi turvallisesti kesärenkailla ajamaan, Pahkin sanoo.

Autoilijoiden ei tarvitse pelätä sakkoja, vaikka nastarenkaat ovat autossa ensi kuun puolivälin jälkeenkin. Poliisin lähtökohta on se, että liikenteessä ajetaan turvallisesti. Sääolot voivat keväällä muuttua nopeasti auringonpaisteesta räntä- tai lumisateeksi, jolloin keli vaihtuu hetkessä hankalaksi ja talvirenkaat ovat silloin ainoa oikea valinta.

Sulamisvedet jäätyvät öisin teille

Aurinko sulattaa teiden varsilla olevia lumipenkkoja, jotka ovat tänä keväänä isompia kuin vuosiin. Sulamisvedet jäätyvät pakkasöinä, joten etenkin aamuisin teiden pinnoilla voi olla petollisen vaarallisia jäisiä kohtia.

- Päiväsaikaan on taas olemassa vesiliirron mahdollisuus, Pahkin täydentää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.