Tältä näyttää vastahyökkäyksen raadollinen todellisuus: Ukrainan erikoisjoukot videoivat rynnäkkönsä juoksuhautaan

Ukrainan erikoisjoukkojen vahvistamaton video: Raakaa lähitaistelua venäläisten juoksuhaudassa 1:57
Ukrainan erikoisjoukkojen julkaisema video: Sotilaat rynnäköivät venäläisten juoksuhautaan ja käyvät raakaa lähitaistelua. Videota ei suositella herkille.

Ukrainan erikoisjoukot ovat julkaisseet videon, joissa väitetään näkyvän, miten ukrainalaissotilaat rynnäköivät venäläisten juoksuhautaan.

Videomateriaali on raakaa ja siinä näkyy kuolevia tai vähintään vakavasti haavoittuvia sotilaita. Kyseiset kohdat on sumennettu videolla. MTV Uutiset ei suosittele videota herkille.

Ukrainan erikoisjoukkojen mukaan juoksuhaudan vyörytys aloitettiin vihollisasemien selustasta Etelä-Ukrainassa. Hyökkäyksen seurauksena ukrainalaisjoukot kirjoittavat "tuhonneensa" kymmenen venäläismiehittäjää.

Videolla ukrainalaissotilaat etenevät kääntyilevässä juoksuhaudassa, jota on vahvistettu puurakenteilla ja hiekkasäkeillä.

Ukrainalaiset kohtaavat juoksuhaudassa nopeasti vastarintaa ja taistelua käydään hyvin lyhyillä etäisyyksillä.

Myöhemmin videolla ukrainalaisjoukot heittävät käsikranaatteja kohti venäläisasemia. Kranaatteja heitetään ilmeisesti avomaaston yli juoksuhaudan yhdestä osiosta toiseen.

– Sotilaat ovat korkeasti koulutettuja ja he käsittelevät aseitaan ja kranaattejaan hyvin, kommentoi Modern War Instituten asutuskeskustelutaistelututkimuksen johtaja John Spencer Twitterissä videota.

Tiedossa ei ole, koska ja missä video on kuvattu. Myöskään sen aitoutta ei ole vahvistettu.

"Sotilaita pitää lähettää pimeisiin juoksuhautoihin tappamaan"

Ukrainan tähän mennessä hitaasti edenneellä vastahyökkäyksellä on mitä todennäköisemmin edessään runsaasti videolla näkyvän kaltaista juoksuhautojen vyörytystä, sillä Venäjän tiedetään rakentaneen eritoten Etelä-Ukrainaan runsaasti linnoitettuja asemia.

Spencer kommentoi videota myös yhdysvaltalaismedia Business Insiderille. Hän kertoi olevansa "hyvin vaikuttunut" ukrainalaisjoukkojen toiminnasta.

Spencer kiinnittää huomiota muun muassa ukrainalaisjoukkojen tapaan käyttää juoksuhautojen kulmia suojanaan. Spencerin mukaan sotilaat myös pitävät hermonsa kurissa, eivätkä vain ryntäile sokeasti.

Sen sijaan venäläissotilaat "juoksevat suoraan päin" Ukrainan erikoisjoukkoja, Spencer toteaa Business Insiderille.

Ukrainan armeijan eri yksiköt ovat julkaisseet pitkin sotaa huomattavan määrän videomateriaalia taisteluista. Valtaosa niistä on keskittynyt esimerkiksi dronejen ja raketinheittimien tekemiin täsmäiskuihin. Nuo videot ovat pitäneet katsojan varsin kaukana itse taisteluista ja ruumiista. Ne eivät kuitenkaan anna kokonaiskuvaa modernista sodasta.

– Loppujen lopuksi sotilaita pitää lähettää pimeisiin huoneisiin tai juoksuhautoihin tappamaan asemassaan odottava vihollinen, Spencer sanoo Business Insiderille.

Venäjän puolustusministeriö julkaisi videon, jossa väitetään Ukrainan Leopard 2 -panssarivaunun tuhoutuneen Zaporizhzhian alueella 0:50
Venäjän puolustusministeriö julkaisi videon, jossa väitetään Ukrainan panssaroitujen ajoneuvojen tuhoutuneen Zaporizhzhian alueella. Yhdysvaltalaismedia Washington Post sanoo vahvistaneensa videon aitouden.

Lue myös:

    Uusimmat